avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia

Am o fetita de 8 ani si 9 luni pe care am crescut-o singura .La varsta de 1 si jumatate a fost ultima data cand si-a vazut tatal ,fata este recunoscuta de catre el ,nu am cerut pensie alimentara si nu am fost casatorita cu el.In prezent locuiesc cu logolnicul meu mama sa si fetita este fericita nu ii lipseste nimic ,la scoala merge foarte bine ,dar brusc m-am suparat ,mama mea ma sunat si mi-a spus ca tatal feti a venit si vrea sa vada fata si sa o ia la el acasa ,zicandu-le:,,Ajunge cat a crescut-o acum vreau sa o cresc si eu'' .Nu sunt de acord si nu vreau sa vada fata nici eu si nici ea nu vrea ,in primul rand am inteles ca ia spus familiei mele ca a iesit de la pucarie,cum sa-mi las fata nu vreau si nu sunt de acord este foarte bine cu mine fericita dc sa ii strice linistea. Va rog frumos Ce pot face sa obtin custodia definitiva ,cat mar costa,care sunt procedurile si ce sanse am?Daca voi reusi asa a-si putea sa pot pleca vacante si in strainatate pt ca fara acordul lui nu pot si el scris nu imi va da.Astept raspuns .Multumesc
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 10:29, 7 Aprilie 2014
1. Cum fata a locuit in ultimii 8 ani cu dvs nu exista pericolul sa i se schimbe brusc domiciliul (ca sa o creasca el), pentru ca nu este in interesul copilei
2. Tatal poate cere program de relatii personale cu fetita si dvs nu va puteti opune doar pentru ca "nu vreau". Trebuie sa motivati de ce este in interesul fetei sa nu isi cunoasca tatal. Lucru greu spre imposibil. Puteti propune un program foarte restrans si, eventual, monitorizat. Asta, in functie de condamnarile tatalui si de comportamentul tatalui, puteti justifica si obtine.
3. Daca fata nu vrea sa isi petreaca timpul cu tatal, aveti grija sa aveti martori ca nu vrea sa plece cu domnia sa si asta e tot. Cand domnul va va face plangere ca il impiedicati sa aibe relatii cu fata, martorii vor merge la politie sa dea o declaratie cum ca fata n-a vrut sa plece si se inchide dosarul (ma rog, mai faceti niste consiliere pentru a se vedea care sunt motivele refuzului - pentru ca refuzul de a-ti cunoaste parintii este semnalul unor probleme mai adanci care trebuiesc rezolvate). Fata nu poate fi obligata sa aibe relatii personale cu tatal (dupa cum nici tatal nu poate fi obligat sa aibe relatii personale cu fata).
4. Daca tatal va refuza sa va dea acordul pentru vacante in strainate, va trebui doar sa va planificati vacantele din timp pentru a putea cere suplinirea acordului tatalui. Dar poate vi-l da pur si simplu, n-aveti de unde stii. In plus, asa cum v-ati petrecut vacantele in ultimii 9 ani puteti sa ii petreceti si in urmatorii 9 pana la majoratul fetei.
5. "Custodia definitiva" nu o puteti obtine pentru ca hotararile cu privire la minori sunt valabile pana cand se schimba ceva in situatia de fapt, moment in care se poate deschide o noua actiune
Da martori, sunt foarte multi care sa povesteasca cum am crescut fata si cat de bine este cu mine.Fata in schimb nu vrea sa auda de el si nici macar sa il vada pt ca spune ea ca nu a fost instare sa fie langa ea niciodata ,vrea doar cu mine .Daca ajung sa ma intalnesc cu el sa ii cer permisiunea de a pleca in vacanta nu imi va da , pt ca am incercat la finalul relatiei cu el sa pot pleca cu fata si nu a fost deacord.Oricum fata in fata cu el imi este frica sa ma intalnesc pt ca atunci cand mi-am inceput o relatie cu un baiat (cand relatia cu el era sfarsita)au inceput si amenintarile atat de rau ca m-am dus la politie unde a fost chemat si el nu stiu ce a patit ca nu ma interesat cert este ca sa potolit.
Nu stiu de a fost condamnat,stiu doar ca ceva timp in urma era emisiune politia in actiune si ma uitam la televizor ,l-am vazut ,am inteles ca s-ar fi luat de o fata minora iar tatal minorei iar fi cerut socoteala ,sau batut si in final la retinut pt 24 de ore ,acum nu stiu daca de aici a plecat totul ,sau poate ca la prins la furat .
Ultima modificare: Duminică, 6 Aprilie 2014
gi-jane2, moderator
E o mare diferenta de atitudine intre "la finalul relatiei" si "la cativa ani de la relatie". Incercati, v-ar scuti de multi nervi si multe cheltuieli.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara . vreau sa obtin custodie unica asupra copilului meu ... ViolettD ViolettD Buna seara . Vreau sa obtin custodie unica asupra copilului meu care este in vârstă de 10 ani , iar tatăl nu a dat nici un semn că ar fi interesat de ea ... (vezi toată discuția)
Ce acte am nevoie pentru al da in judecata pentru custodia copilului ? danutzalov3 danutzalov3 ex concubinu care a recunoscut copilu nu vrea sa imi dea semnatura la notar sa plec cu fata in excursie in italia ... de ce acte am nevoie sa il dau in ... (vezi toată discuția)
Cum procedez sa primească pensie alimentara copilul meu Dumitru Diana Dumitru Diana Mă numesc Dumitru Violeta..am o fetița de 6 ani jumătate ...eu și individul nu am fost căsătoriți. La nașterea copilului a trecut copilul pe numele ... (vezi toată discuția)