avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce acte am nevoie pentru al da in judecata pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce acte am nevoie pentru al da in judecata pentru custodia copilului ?

ex concubinu care a recunoscut copilu nu vrea sa imi dea semnatura la notar sa plec cu fata in excursie in italia ... de ce acte am nevoie sa il dau in judecata pentru custodia fetei mele si ce trebuie sa fac sa nu ii mai cer lui semnatura pentru iesirea din tara cu copilul ??
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 06:32, 31 Mai 2013
Aici intra mai multe aspecte in discutie. A motivat refuzul? Este intemeiat? Care este relatia lui cu fetita? Ajuta la crestere, o viziteaza, te ajuta in vreun fel la crestere si educare? Codul civil prevede exercitarea in comun a autoritatii parintesti cu exceptia exercitarii de catre un singur parinte din motive grave, care aduc atingere interesului superior al copilului.
a motivat refuzul , citez "vrei sa pleci sa te f... prin alte tari cu fimea de mana?"
relatia lui cu fetita ? suntem despatiti de 8 luni in acest timp a vazuto de 2 ori pentru ca era chemat la politie sa dea declaratii si dupa venea la mine acasa sa ma injure si sa ma ameninte sa retrag plangerile ... a mai vazuto luna asta de 2 ori ca eram eu in oras cu fata si lam sunat sa vina sa o vada ... nu ma ajutat si nici nu ma ajuta cu absolut nimic in cresterea fetei ... are 1 an si 8 luni si in tot acest timp i-a cumparat un costumas si o jucarie ... in schimb are pretentii fata de copil sa il duc acasa la el sa il vada si familia lui ...
Sfatul meu este sa introduceti actiune pt a suplini acordul tatalui in legatura cu aceasta iesire din tara, daca mai aveti timpul necesar pana la data planificatei plecari.

Ulterior, introduceti si o cerere de stabilire a exercitarii exclusive a custodiei. Veti face proba celor afirmate anterior, veti avea si hotararea instantei prin care se suplineste acordul tatalui din care rezulta clar ca nu puteti colabora cu acesta si ca se opune luarii unor masuri in beneficiul minorei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil minor ancabacau ancabacau buna,am si eu o problema grava ,sper sa ma ajute cineva,,am o fetita de 11 ani care sta la o matusa dea fostului concubin ,locuieste la ea de 5 ani ,ia/am ... (vezi toată discuția)
Urgent-ajutor!!!!! ionescu mitica ionescu mitica Buna seara!!Am o nelamurire si astept urgent un raspuns...dintr-o relatie de concubinaj a rezultat un minor care a fost incredintat mamei(minorul are in ... (vezi toată discuția)
Divort cu copii ramodeni ramodeni Suntem casatoriti de 5 ani jumate si avem o fetita de 2 ani si 3 luni.Am inceput sa nu ne mai incelegem inca de cand eram insarcinata.Acum suntem in Italia,eu ... (vezi toată discuția)