avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Despagubire victima vatamare corporala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Despagubire victima vatamare corporala

Spuneti.mi va rog, cine are obligatia de a despagubi victima unui incident usor in trafic, soldat cu vatamari corporale usoare (doar zgarieturi, vanatai), RCA sau cel care este vinovat de producerea acestor vatamari corporale? Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Unlimit , utilizator 00:29, 5 Iunie 2017
In cazul unui eveniment rutier, asiguratorul la care este incheiata polita rca a soferului vinovat plateste despagubirile pentru daune materiale si vatamari corporale.Nu seacorda despagubirile pentru auto vinovatului si pt soferul vinovat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Iunie 2017
Olga Tanasa, Consultant asigurari
Multumesc pentru raspuns! Sa inteleg ca orice proces ar initia face victima, banii nu vin din buzunarul vinovatului, ci trebuie sa se inteleaga cu asiguratorul?
Buna ziua
Daca persoana vatamata nu poate dovedi cu acte medicale (bilet de iesire din spital, certificat de la IML, etc.) ce vatamari corporale a suferit in urma accidentului , nu va obtine nicio despagubire de la nimeni pentru ca nu se poate stabili un prejudiciu. Doar durerea nu se poate masura in bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier soldat cu deces vostinarcornel vostinarcornel buna seara.Ma numesc Cornel ,sunt din Arad.As avea nevoie de ajutorul dvs. in legatura cu un accident soldat cu deces.,v-am contactat din partea familiei ... (vezi toată discuția)
Despagubiri vatamare corporala rca Gabriel1337 Gabriel1337 Buna ziua! Vineri seara am lovit pe trecerea de pietoni o doamna in varsta, accidentand-o pe aceasta si fiind nevoie de spitalizare. Culpa accidentului este ... (vezi toată discuția)
Despagubiri pentru vatamare corporala intr-un accident de circulatie! aurelvultur aurelvultur In data de 22-06-2013 am avut un accident rutier grav cu distrugerea masinii de serviciu, fiind in timpul serviciului si vatamarea corporala(fractura ... (vezi toată discuția)