avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cadura la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cadura la bloc

S-a terminat sezonul de furnizare a agentului termic si incepem sa ne facem probleme, cum va fi la iarna viitoare. Asociatia noastra are un singur bloc cu 7 scari si 140 apartamente.Instalatia de alimentare cu agent termic vine de la centrala la jumatatea blocului si se desparte stanga-dreapta la subsolul blocului alimentand toate cele 7 scari. La punctul de separatie dintre furnizor si utilizator exista un singur gigacalorimetru,iar apartamentele nu au nici un fel de contorizare individuala. Repartizarea consumurilor se face conform legii si nu sunt probleme. Marea discutie apare la inceputul si sfarsitul distribuirii agentului termic . Unii cu probleme de sanatate sau copii mici vor caldura conform contractului de furnizare,iar altii care au ramas cu perioada 01 noiembrie-31 martie nu. Am citit pe forum mai multe pareri, dar nu am gasit un raspuns , care sa poata fi folosit pentru a impiedica astfel de discutii. Ce spune legea in acest caz si ce trebuie sa facem sa nu ne trezim si cu ceva citatii de la tribunal. Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Daniel4x4 , utilizator 15:16, 4 Iunie 2017
O solutie sigura ar putea fi ca membrii asociatiei sa stabileasca in adunarea generala sa se monteze gigacalorimetre cel putin pe fiecare scara si/ sau chiar pe fiecare apartament in parte. In acest fel, fiecare apartament plateste ceea ce consuma.
Se poate negocia de catre asociatie cu primaria de sector si cu firma de distributie energie termica, contributia fiecaruia in parte (primarie/ firma/ asociatie) la montajul gigacalorimetrelor.
Am negociat cu furnizorul, care este o societate cu un actionar unic Consiliul Local al orasului,iar raspunsul a fost ,ca este o idee foarte buna propunerea noastra, dar sa o facem pe banii asociatiei. Noi ca asociatie ne-am straduit sa fim la zi cu darile catre furnizori,iar aceasta este o investitie foarte mare.
Analizati varianta instalarii de repartitoare individuale de cost,situatie in care vor fi contorizati toti consumatorii care vor achita c/v caldura aferent index lunar
ynocentta a scris:

Analizati varianta instalarii de repartitoare individuale de cost,situatie in care vor fi contorizati toti consumatorii care vor achita c/v caldura aferent index lunar


Ok, dar caldura din tevile care trec prin apartamente si prin tevile din partile comune cine o plateste ?
Ca tocmai asta e problema celor care vor oprirea caldurii : sa nu mai aiba absolut nimic de plata !


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme: facturi foarte incarcate! lilacarata lilacarata stam intr-un bloc cu o singura scara, ultimul pe coloana de caldura. Anul trecut ne-am pus repartitoare toti locatarii deoarece factura la caldura era ... (vezi toată discuția)
Implicatii ale golirii unei coloane de agent termic raser raser Pentru ca instalatorul m-a tot amanat si pentru ca a inceput furnizarea agentului termic inainte de a ne atepta, nu am apucat sa fac unele modificari la ... (vezi toată discuția)
Calcul caldura pe casa scarii ivanvintilica ivanvintilica In asociatia noastra de proprietari , care are un bloc cu 140 apartamente si 7 scari, locatarii unei scari au facut un sistem de caldura pe verticala pe casa ... (vezi toată discuția)