avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Pot deveni parintii executati silit din cauza unui ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Pot deveni parintii executati silit din cauza unui credit bancar neplatit de mine?

Salutare! Am citit multe articole pe internet si sunt cam confuz! Poate cineva sa imi spuna cu siguranta daca pot fi parintii mei executati silit din cauza unui credit neplatit de mine? Am luat un credit nevoi personale cu cativa ani in urma si de ceva bun timp nu am mai platit ratele la banca. In momentul in care am contractat acest credit aveam domiciliul cu parintii insa ei fiind proprietari, iar pentru obtinerea creditului nu am fost nevoit sa depun garantii imobile sau altfel de bunuri si nici parintii nu au fost trecut ca si codebitori.De ceva timp am primit si ordin de executare silita, pe numele meu desigur, insa nu am niciun bun pe numele meu in tara, eu locuind in Suedia de 5ani.Parintii mi-au spus ca au primit o vizita si de la Anaf intr-o dimineata si sunt ingrijorati, insa ce legatura are Anaful cu creditul meu bancar si poate Anaful sau banca sa puna sechestrul pe locuinta parintilor doar pentru simplu fapt ca eu la momentul contractarii creditului aveam domiciliul in acea locuinta? Multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri.!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:56, 4 Iunie 2017
Dacă părinții dvs nu au garantat în nici un fel creditul bancar, nu văd de ce ei ar fi executați silit. Părinții dvs nu au întrebat care a fost scopul vizitei celor de la ANAF? De obicei ANAF-ul trimite somații prin poștă. Dacă considerați că nu sunteți lămurit, angajați un avocat care să verifice actele primite de la executorul judecătoresc
Multumesc pentru raspuns!Fiind doar mama acasa ea s-a speriat si nu a deschis usa sa vorbeasca cu cei de la Anaf. Parintii nu au garantat in niciun fel acel credit! Eu aveam domiciliulin acea locuinta atunci insa nu eram proprietar. Ca posibil mostenitor al acelui imobil(mai am doi frati) se poate ca Anaf ul sau executorul judecatoresc sa poata bloca o eventualitate lasare in mostenire a imobilului unuia dintre fratii mei? Multumesc mult.
Bunurile părinților nu pot fi executate pt creditul contractat de către dvs. Cei de ka Anaf au vrut sa viziteze imobilul pt ca dvs ați declarat ca zveti domiciliul acolo și ei pot executa silit și bunuri mobile nu doar imobile, însă care va aparțin strict dvs. Nu poate intra în discuție masa succesorala eventuala după parintii dvs. Acestia sunt în viata , e prea devreme sa discutați asa ceva.
Dacă moșteniți, se poate îndrepta împotriva dvs, având în vedere că sunteți proprietar sau coproprietar, după caz.
Multumesc frumos pentru raspuns si promptitudine!Cum poate Anaf ul sti daca anumite bunuri din acea locuinta sunt ale mele sau ale parintilor? Avand in vedere ca nu mai locuiesc acolo de ani de zile ce cauta Anaf ul in bunurile parintilor mei? Repet nu am niciun bun trecut pe numele meu, masinile avute le-am vandut inainte de a pleca din tara iar restul bunurilor din acea locuinta nu imi apartin desi am locuit acolo. Parintii sunt obligati in aceasta situatie ca sa lase Anaf ul sa le cotrobaiasca casa lor doar pentru ca eu am locuit acolo cu multi ani in urma? Multumesc inca o data pentru raspuns
Nu mostenesc absolut nimic. Parintii sunt in viata. Intrebam doar daca Anaf ul sau executorul judecatoresc poate bloca in vreun fel lasarea in mostenire fratilor mei acelui imobil doar pentru ca eu as fi un POSIBIL urmas. Multumesc mult de raspuns
Ultima modificare: Duminică, 4 Iunie 2017
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Somatie, ce se poate executa ? ale2012 ale2012 buna seara!am primit o somatie in care scrie ca in baza art.387 C.proc civ prin care va punem in vedere ca in termen de o zi de la primirea sau lasarea ... (vezi toată discuția)
Restante credit iulya15 iulya15 buna seara,in anu 2008 am facut 2 credite de nevoi personale la 2 bannci,unu de 500 euro ,iar altul de 700 euro,la care nu am platit ratele decat vreo 6 ... (vezi toată discuția)
Somatie executare silita catalinmihai catalinmihai Buna seara, Imi cer scuze ca va deranjez, dar am nevoie urgent de un raspuns din partea dumneavoastra. Fratele meu a facut un credit pe adresa casei ... (vezi toată discuția)