avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare-cumparare imobil ::: PLATA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare-cumparare imobil ::: PLATA

Urmeaza sa cumpar un imobil insa vanzatorul nu doreste semnarea contractului pana cand nu are banii in cont. In acest caz, notarul ne-a propus urmatoarele:
- se semneaza contractul de vanzare cumparare de ambele parti iar actul ramane in custodia notarului.
- se noteaza in act contul meu bancar si contul vanzatorului urmand ca in maxim 2 zile banii sa intre in contul vanzatorului altfel contractul de vanzare se considera nul
- vanzatorul trebuie sa se intoarca la notar cu extrasul bancar si sa dea o declaratie cum ca a primit banii

Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1) Daca banii cumva se blocheaza de banca si nu intra in contul vanzatorului la timp (2 zile) eu ii pierd fara sa mai am drept la imobil ? (contractul devenind nul)
2) Daca banii intra la timp dar vanzatorul nu mai vine la notar sa dea declaratia ca a primit banii , pierd imobilul?

Mentionez ca plata se efectueaza in EUR, prin transfer bancar, de la ING (banca mea) la BANCA TRANSILVANIA, prin internet banking.

Multumesc anticipat pt raspunsuri
Ultima modificare: Luni, 5 Iunie 2017
alexandru08, utilizator
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 20:44, 7 Iunie 2017
Buna ziua,
Solicitati un termen de 5 ziloe ca sa nu existe asemenea BLOCAJE.
Daca banii intra in contul vanzatorului atunci contractul e valabil cu sau fara declaratia lui.
Cand faceti viramentul primiti un extras de cont care il dovedeste asa ca exista dovezi mereu.
Eu i-am propus sa semnam actul si sa-i dau dovada extrasul de cont de la banca mea (care atesta ca banii din contul meu s-au dus catre el ) insa dumnealui nu este satisfacut de aceasta masura :)

Dar chiar si asta, pentru curiozitatea mea, daca banii nu intra dupa 5 zile (ci dupa 7 sa zicem) eu pierd banii ? sau trebuie restituiti de catre vanzator ?
Ultima modificare: Luni, 5 Iunie 2017
alexandru08, utilizator
Buna ziua,
Nu e cazul sa considerati ca se aplica automat rezilierea contractului sau aplicarea art. 1544 pentruca nu este VINA DUMNEAVOASTRA!
faceti contractul cu notare in CF a datoriei; in momentul in care intra banii, se radiaza notarea; va explica notarul exact cum
Ambii e bine sa aveti cont la aceasi banca. In cateva minute se face transferul si e gata totul pe loc. Cand reveniti de la banca se semneaza declaratia ca banii s-au primit. Un transfer bancar intre banci dureaza 24 ore si costa doar 27 de lei la sume mai mari.

Alte discuții în legătură

Cum se pot incasa cel mai sigur bani intr-o vanzare de teren? liana1963 liana1963 As dori sa stiu care este cel mai sigur mod de a incasa pretul unui teren vindut ( deci relativ o suma mare de bani) ,asa incit sa poata fi semnat actul de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ma intereseaza daca in momentul cand doresc sa cumpar ... milena2020 milena2020 Buna ziua Ma intereseaza daca in momentul cand doresc sa cumpar un apartament sunt restrictionata la a i da doar 10000 euro vanzatorului in mana si restul prin ... (vezi toată discuția)
Cumparare garsoniera transfer bancar cataleata cataleata Buna ziua, doresc sa cumpar o garsoniera la care doresc sa fac tranzactie bancara. Cum este cel mai sigur ca in momentul cand vanzatorul a primit banii in ... (vezi toată discuția)