Urmeaza sa cumpar un imobil insa vanzatorul nu doreste semnarea contractului pana cand nu are banii in cont. In acest caz, notarul ne-a propus urmatoarele:
- se semneaza contractul de vanzare cumparare de ambele parti iar actul ramane in custodia notarului.
- se noteaza in act contul meu bancar si contul vanzatorului urmand ca in maxim 2 zile banii sa intre in contul vanzatorului altfel contractul de vanzare se considera nul
- vanzatorul trebuie sa se intoarca la notar cu extrasul bancar si sa dea o declaratie cum ca a primit banii
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1) Daca banii cumva se blocheaza de banca si nu intra in contul vanzatorului la timp (2 zile) eu ii pierd fara sa mai am drept la imobil ? (contractul devenind nul)
2) Daca banii intra la timp dar vanzatorul nu mai vine la notar sa dea declaratia ca a primit banii , pierd imobilul?
Mentionez ca plata se efectueaza in EUR, prin transfer bancar, de la ING (banca mea) la BANCA TRANSILVANIA, prin internet banking.
Buna ziua,
Solicitati un termen de 5 ziloe ca sa nu existe asemenea BLOCAJE.
Daca banii intra in contul vanzatorului atunci contractul e valabil cu sau fara declaratia lui.
Cand faceti viramentul primiti un extras de cont care il dovedeste asa ca exista dovezi mereu.
Eu i-am propus sa semnam actul si sa-i dau dovada extrasul de cont de la banca mea (care atesta ca banii din contul meu s-au dus catre el ) insa dumnealui nu este satisfacut de aceasta masura :)
Dar chiar si asta, pentru curiozitatea mea, daca banii nu intra dupa 5 zile (ci dupa 7 sa zicem) eu pierd banii ? sau trebuie restituiti de catre vanzator ?
Ambii e bine sa aveti cont la aceasi banca. In cateva minute se face transferul si e gata totul pe loc. Cand reveniti de la banca se semneaza declaratia ca banii s-au primit. Un transfer bancar intre banci dureaza 24 ore si costa doar 27 de lei la sume mai mari.