avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare garsoniera transfer bancar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare garsoniera transfer bancar

Buna ziua,
doresc sa cumpar o garsoniera la care doresc sa fac tranzactie bancara.
Cum este cel mai sigur ca in momentul cand vanzatorul a primit banii in cont sa fie serios sa vina sa semneze actele?
Cum este cel mai sigur de procedat,sau aduc eu extrasul de la banca in fata notarului.si el baga valideaza actele
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:20, 2 Februarie 2019
Nu primeste actul de vanzare cumparare daca nu vine la notar cu dumneavoastra sa confirme ca a primit banii si sa semneze.
Practic actul este gaj la notar nu?el primind banii...dovedind notarului cu extrasul de cont ca banii sau virat in contul lui?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sigur pe langa notar e si o banca.. intalniti-va la notar, cititi actele si le semnati, mergeti apoi la banca si faceti transferul, va intoarceti la notar si va luati actele.
Lăsați actele la notar cu câteva zile înainte.
La data programată pentru semnarea contractului, mergeți la notar, cititi contractul si daca e ok, împreună cu vânzătorul va duceti la banca și faceti viramentul.
Apoi, tot împreună, reveniți la notar, semnati contractul și gata.
Depinde de notar, dar e posibil sa fie menționat numărul documentului bancar in cuprinsul contractului. Si nici vânzătorul poate nu o sa vrea să își vândă casa, fără să vadă banii in cont.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se pot incasa cel mai sigur bani intr-o vanzare de teren? liana1963 liana1963 As dori sa stiu care este cel mai sigur mod de a incasa pretul unui teren vindut ( deci relativ o suma mare de bani) ,asa incit sa poata fi semnat actul de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ma intereseaza daca in momentul cand doresc sa cumpar ... milena2020 milena2020 Buna ziua Ma intereseaza daca in momentul cand doresc sa cumpar un apartament sunt restrictionata la a i da doar 10000 euro vanzatorului in mana si restul prin ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare imobil ::: plata alexandru08 alexandru08 Urmeaza sa cumpar un imobil insa vanzatorul nu doreste semnarea contractului pana cand nu are banii in cont. In acest caz, notarul ne-a propus urmatoarele: - ... (vezi toată discuția)