Buna ziua.
Intr-un proces de punere sub interdicție pt.o persoana care are de moștenit ceva,rudele acesteia nu doresc sa știe statul de ea( autoritatea tutelara) si ca atare nu o aduc in instanță pe parata si nici nu o prezinta la inml pentru expertiza....ce se întâmpla cu dosarul de punere sub interdicție? Menționez ca acțiunea in instanta ( reclamant) este o persoana implicata in moștenire ,iar dosarul este complet( acte medicale internări,indemnizație handicap psihic,etc)
Mulțumesc anticipat pentru răspuns
Exista o mostenire de dezbătut după un părinte
Mostenitorii sunt doi frați doar de tată(defunctul) Unul din modtenitori este bolnav psihic.Familia acestui moștenitor bolnav nu dorește punerea sub interdicție.Celalalt moștenitor(frate doar de tata) a depus actele in instanță pentru punerea sub interdicție dar......paratul nu se prezinta,nu se duce la inml pentru expertiza psihiatrica ce sorti are acest dosar? Cum se rezolva?
Pârâtul nu are nici o obligație să meargă la IML pentru expertizarea discernământului, într-un proces civil.
Numai IML-ul este în măsură să stabilească juridic dacă o persoană este lipsită de discernământ, sau îl ARE PĂSTRAT în totalitate sau în parte.
S-a dispus de către procuror o adresa către inml in care este ceruta aceasta expertiza...in consecință paratul trebuie sa se conformeze si sa se prezinte la inml.Acesta insa refuza...ce este de făcut?
Mostenire
DDDttt
Am si eu o intrebare, tatal meu a mostenit dupa moartea parintilor lui , doua case si cateva terenuri , acesta este pensionat pe caz de boala momentan si ... (vezi toată discuția)