avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... proces cu ardaf
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

proces cu ardaf

sant intr-un proces cu ardaf de 1 an ,s-a dispus de catre instanta efectuarea unei expertize :care este valoarea maxima de despagubire (auto )in cazul unui accident; expertul a stabilit suma de 2470 ron la cursul DE ANUL TRECUT ,cand s-a intamplat accidentul ...este normal ? pot cere odata cu omologarea raportului si plata la cursul zilei ? vezi speta aici : www.avocatnet.ro/content/for...
Cel mai recent răspuns: lenuivan , utilizator 10:51, 30 Septembrie 2009
Da, potrivit tuturor ordinelor Comisiei de supraveghere date in aplicarea art.53 din Legea nr.136/95 mentioneaza faptul ca despagubirea se calculeaza la valoarea avuta la data producerii accidentului. Insa dvs. puteti solicita, in baza acelorasi reglementari acordarea penalizarilor de 0,1% pe zi intarziere precum si dobanda legala, in acest fel suma cuvenita fiind actualizata.
Buna ziua, am si eu o problema cu ARDAF, am avut incheiat un contract de asigurare(autoutilitara) pe un an cu plata primelor de asig. trimestrial, din pacate nu am mai avut comenzii de transport si nu am mai putut plati....avem doar o singura masina si nu am mai platit ultima rata( asta tb platita in sept.2008).....nu a fost nimic pana vineri 25.09.2009 cand ne-a sunat de la ardaf un inspector care ne-a zis ca tb sa platim 300 euro, ptr ca in timpul cand am platit ratele am avut dauna.... ne-am schimbat parbrizul la auto pe asigurare......

Va rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns.....tb sa platim aceasta suma????(precizes ca firma am suspendat-o din 01.05.2009)......cum de nu ne-a sunat timp de 1 an ?
Contractul a fost incheiat pe un an de zile.Asta inseamna ca asiguratorul acopera riscurile cuprinse in polita cu conditia ca dv sa platiti primele de asigurare,vreme de un an.
La momentul la care ati avut acea dauna asiguratorul avea posibilitatea de a compensa primele ce i se datoreaza pana la sfarsitul anului de asigurare dar inteleg ca nu a facut acest lucru.
Sunt de parere ca are dreptul sa va ceara contravaloarea indemnizatiei pe care ati primit-o.
Polita de asigurare nu este in vigoare,cred ca nu mai este posibila repunerea si aceasta este singura modalitate la care poate recurge asiguratorul ,cata vreme pretinde acesti bani.

De ce nu v-au sunat?Nu stiu ce sa spun...
Doar ca un contract confera atat drepturi cat si obligatii.
Din punct de vedere legal, daca nu platiti in continuare ratele de prima, contractul se reziliaza. B-) Asiguratorul putea, conform legii, sa-si retina din c/val despagubirii ratele datorate pana la sfarsitul anului de catre firma Dvs., dar n-a facut-o. :rtfm: Din punct de vedere moral, ar fi corect sa continuati contractul, chiar daca-l cesionati in favoarea Dvs. ca persoana fizica (activitatea firmei fiind suspendata); nu de alta, dar intre timp s-ar putea sa mai suferiti si daune... :O

Succes!
Acel contract nu poate fi continuat pentru ca a intervenit rezilierea la initiativa asiguratorului(pentru neplata primei).
Faptul ca activitatea firmei a fost intrerupta nu are relevanta cu privire la acest aspect.
Dupa parerea mea,asiguratorul are un drept de creanta cu privire la suma platita drept despagubire motivatia fiind aceea ca asiguratul nu a respectat conditiile contractuale.

Alte discuții în legătură

Casco littleg littleg Buna ziua, Sunt nou pe acest forum si va scriu pt a imi acorda un sfat in ceea ce priveste o polita Casco. Situatia se prezinta in felul urmator, anul trecut ... (vezi toată discuția)
Asigurare casco eureka2011 eureka2011 Am avut in 2008 o asigurare CASCO la o firma mare din domeniu, asigurarea acoperind valoarea de 9000 de euro, valoarea pe care au estimat-o ei pentru masina ... (vezi toată discuția)
Daune repetate contract casco valentinleonte valentinleonte Buna ziua. Detin asigurare casco la un peugeot 307 evaluat de constatator 4500 eu. Am avut deschise anul acesta 3 dosare, parbriz spart, usa zgariata data la ... (vezi toată discuția)