Buna ziua in luna aprilie am gasit pe o matusa care mi a arat o parte din teren pe care eu am intabulare ,am sunat la 112, politia ia deschis dosar pentru tulburare de posesie iar eu vreausa stiu cat timp sta dosarul la parchet , si daca eu pot exploata intreaga suprafata si cea arat conform ex de cf.multumesc.
în temeiul prevederilor art. 488 ind. 1, art. 327 și art. 8 C.p.p., aveți dreptul de a înainta o plângerea pentru tergiversarea urmăririi penale. Potrivit art. 488 ind1 alin. (3) C. proc. pen. contestația poate fi introdusă după cel puțin un an de la începerea urmăririi penale, pentru cauzele aflate în cursul urmăririi penale, după cel puțin un an de la trimiterea în judecată, pentru cauzele aflate în cursul judecății în primă instanță și respectiv după cel puțin 6 luni de la sesizarea instanței cu o cale de atac, pentru cauzele aflate în căile de atac ordinare sau extraordinare. De asemenea, potrivit art. 105 din Legea nr. 255/2013 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală și pentru modificarea și completarea unor acte normative care cuprind dispoziții procesual penale, dispozițiile art. 4881-4886 din Legea nr. 135/2010, cu modificările si completările aduse prin prezenta lege, referitoare la contestația privind durata rezonabilă a procesului penal, se aplică numai proceselor penale începute după intrarea în vigoare a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală (01.02.2014)
Potrivit art. 4882 C. proc. pen. competența de soluționare a contestației aparține judecătorului de drepturi și libertăți de la instanța competentă să soluționeze cauza în primă instanță, în cauzele penale aflate în cursul urmăririi penale și respectiv instanței ierarhic superioare celei pe rolul căreia se află cauza, în cauzele penale aflate în cursul judecății.
Calea de atac
Just-drept
La un dosar penal, procurorii de la P. Tribunal au emis ordonanta de n.u.p. S-a atacat la instanta Tribunalului, iar judecatorul de camera preliminara a ... (vezi toată discuția)
Cercetare penala
ramos57
Buna seara,
Exista prescriptie legala care sa mentioneze care este termenul legal rezonabil in care se poate desfasura o cercetare penala?
Va ... (vezi toată discuția)