avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere cf.art.65 alin 1 - cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere cf.art.65 alin 1 - cartea de munca

In cazul concedierii cf.art.65 alin 1, cu un preaviz de 20 zile , se pot depune toate actele intocmite cu aceasta ocazie, inclusiv cartea de munca, la ITM , pentru avizare si respectiv incheiere, in timpul preavizului, pentru a putea fi inmanate celui concediat cat mai aproape de data incetarii contractului de munca?
Intreb deoarece , fiind in aceasta situatie, ( contractul de munca a incetat cu data de 15.09.2009 ) sunt amanata cand solicit aceste acte, motivandu-se intarzierea ca fiind din cauza ITM-ului ( durata mare pt avizare, inspector in co....etc.).
Problema este termenul de 30 zile pentru inroducerea somajului .
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 17:18, 23 Septembrie 2009
Dupa perioada de preaviz, la incetarea activitatii, angajatorul trebuie sa depuna la ITM CIM-ul, toate actele aditionale si cartea de munca pentru verificare si vizare . Motivele pentru intarzierea inchiderii cartii de munca pot fi perfect valabile. Ca sa nu pierdeti somajul de la data incetarii activitatii cereti de la resurse umane decizia de incetare a activitatii , decizie care trebuie sa aiba viza ITM-ului si o adeverinta din care sa reiasa ca angajatorul are cartea dumneavoastra de munca depusa pentru intocmirea formalitatilor de incetare a activitatii iar cand acestea vor fi finalizate veti intra in posesia ei.
Solicitati scris angajatorului sa va faciliteze intrare in posesia documentelelor pentru depunerea dosarului necesar acordarii ajutorului de somaj, cu mentiunea ca faceti verbal solicitari si obtineti amanari,si nu va permiteti sa depasiti termenul de 30 de zile,intrucat asta inseamna dpdv dvs de vedere o pierdere de bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand se inregistreaza demisia? flo1982 flo1982 Buna ziua, am rugamintea de a ma ajuta cu o informatie. Mi am dat demisia in data de 15 luna aceasta, cu preaviz de 15 zile. Cand se inregistreaza aceasta ... (vezi toată discuția)
Decizie incetare ContSters74221 ContSters74221 care este termenul legal pentru angajator pentru a inmana decizia de incetare a Cim? Angajatul incheie preavizul in data de 30.12.2010 si are nevoie de actele ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca alonso_first_one alonso_first_one Sotia mea a lucrat pana acum 10 zile,si i se intarzie nota de lichidare si restituirea cartii de munca.As vrea sa stiu in termen de cate zile angajatorul ar ... (vezi toată discuția)