avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1100 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie incetare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie incetare

care este termenul legal pentru angajator pentru a inmana decizia de incetare a Cim?
Angajatul incheie preavizul in data de 30.12.2010 si are nevoie de actele necesare pentru somaj.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:53, 24 Decembrie 2010
Buna ziua.
Din cate stiu,de la incetarea preavizului,angajatorul are termen de 5 zile lucratoare pentru eliberarea deciziei de incetare a contractului ( inregistrata la ITM),adeverintei cu stagiul de cotizare pe ultimele 12 luni,necesara la intocmirea dosarului si cartea de munca completata la zi si incheiata.
costi_smkr a scris:

care este termenul legal pentru angajator pentru a inmana decizia de incetare a Cim?
Angajatul incheie preavizul in data de 30.12.2010 si are nevoie de actele necesare pentru somaj.

Pentru o astfel de incetare , nu este reglementat un termen de comunicare a deciziei de incetare a c.i.m.
atunci un angajat nu va putea depune actele pentru a putea primi indemnizatia de somaj.
daca angajatorul este rau intentionat si ii da decizia dupa 150 de zile,cum va proceda angajatul?
In acest caz, angajatul il poate da in judecata pe angajator sau se poate adresa ITM-ului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de somaj (termen) iulyanho iulyanho Buna ziua, am fost concediat luna trecuta de la firma la care lucram cu un preaviz de 15 zile. Iar cei de la somaj mi-au spus ca pentru a-mi primi dosarul imi ... (vezi toată discuția)
concediere cf.art.65 alin 1 - cartea de munca Marioara Maftei Marioara Maftei In cazul concedierii cf.art.65 alin 1, cu un preaviz de 20 zile , se pot depune toate actele intocmite cu aceasta ocazie, inclusiv cartea de munca, la ITM , ... (vezi toată discuția)
Decizie de incetare a cim fara preaviz oprea_rodica68 oprea_rodica68 la incetarea cim nu mi s-a dat sa semnez formularul de preaviz,poate fi anulata decizia in acest caz?ce obbligatii are fostul angajator daca instanta decide ... (vezi toată discuția)