avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... dimensiuni font litere /caractere obligatorii intr-un ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

dimensiuni font litere /caractere obligatorii intr-un contract

Cine stie cu ce dimensiuni la litere poti scrie un contract?Iar daca ai un contract scris cu litere mici "de-o schioapa" cum il poti contesta ?
Cel mai recent răspuns: alexmoto89 , utilizator 11:22, 4 Decembrie 2012
Nu exista prevederi legale care sa arate ce font trebuie folosit la redactarea contractelor...iar daca e scris prea marunt cititi de aproape si cu atentie pentru ca nu il puteti contesta (de regula, marile companii redacteaza contracte cu litere mici - poate scapa ceva celorlalte parti contractante)!
Exista un act normativ care prevede ca dimensiunea fontului termenilor si conditiilor in contractele dintre comercianti si consumatori trebuie sa fie de minim 10 pentru a nu se incalca dreptul consumatorului la o informatie corecta, completa si precisa.
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E legal sau nu?? vetx vetx as vrea sa stiu daca este legal din punct de vedere juridic ca o companie de telefonie mobila sa -ti schimbe tipul de abonament doar prin convorbire telefonica ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telefonie mobila simo_ar simo_ar Buna seara.Am si eu o nelamurire legat de un contract de tel mobila.Pe scurt , in urma cu cativa ani mi-am facut un abonament pe 2 ani la una dintre companiile ... (vezi toată discuția)
Restul in produse la cumparaturi PC_k05 PC_k05 practica comerciantilor de a folosi marfuri ieftine in locul restului, motivand lipsa maruntisului in casa, este deja bine cunoscuta in toata tara. rugaminte ... (vezi toată discuția)