avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Condus autovehicul , cu permis suspendat si asigurare ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Condus autovehicul , cu permis suspendat si asigurare expirata.

Buna ziua,am un prieten care a condus undeva prin oras,dar fara a fi prins sau oprit de politie sau ceva,si la un momentdat,din neatentie,a trecut prea aproape de alt autovehicul parcat in afara carosabilului,exact langa linia continua,pe sensul lui de mers,si a atins oglinda lui de a lui ala,a lui i sa rupt gen carcasa de plastic,si a sarit dep e locul ei,si la celalalt nu se stie daca e rupta,sau cat de avariata e oglinda,intrebarea e,daca acea persoana a apucat sa ia numarul masini,ca acest prieten a oprit mai incolo,sa uitat inapoi , dupa la oglinda lui,ala nu a gesticulat nimic si a plecat mai departe,sa speriat,daca acea persoana a sunat la politie,ce se poate intampla?ii trimite acasa ceva sau ce?baiul este ca nu avea asigurare valida,nu stia ca e expirata.
Buna ziua!

Temerea trebuie sa o aveti pentru conducerea cu permisul suspendat nu pentru asigurare...pentru ca e dosar penal daca acea persoana face plangere si se dovedeste ca prietenul dvs. a condus cu permisul suspendat.

Cu stima.
Este savarsita infractiunea prevazuta la art. 335 din Codul penal.

Pedeapsa prevazuta de lege este de la 6 luni la 3 ani, alternativ este prevazuta si pedeapsa amenzii penale.

Va sugerez sa recunoasteti fapta imputata.( este savarsita o infractiune flagranta, intrucat in evidentele politiei figurati cu permisul de conducere suspendat ).

De vreme ce recunoasteti fapta savarsita, uzati de procedura simplificata a recunoasterii invinuriii, in acord cu articolul 396, alineat 10 din Codul de procedura penala.

In baza articolului sus amintit, instanta trebuie sa reduca limitele pedepsei, cele prevazute de lege , cu 1/ 3 .( 1/4 in cazul amenzii penale).

Ca modalitate de individualizare judiciara, va solicit sa cereti instantei de judecata sa faca aplicarea articolului 83 din Codul penal, in sensul de a dispune amanarea aplicarii pedepsei.

Amanarea aplicarii pedepsei nu reprezinta o forma de condamnare.

Exista, insa, un termen de supraveghere, in care condamnatul este efectiv supravegheat,in sarcina sa instituindu-se masuri de supraveghere si obligatii.

Pedeapsa este efectiv amanata.

Cata vreme nu ati mai fost condamnat ,nu ati zadarniti aflarea adevarului, ati fost de acord sa prestati o activitate remunerata, scopul pedepsei poate fi atins fara aplicarea efectiva, instanta poate dispune amanarea aplicarii pedepsei.

De asemenea, instanta trebuie sa aiba in vedere criteriile generale de individualizare a pedepsei, conform art. 74 din CODUL PENAL.

Din inscrisurile in circumstantiere rezulta profilul social al inculpatului.

Succes.

Ultima modificare: Miercuri, 7 Iunie 2017
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz probe biologice marie12 marie12 buna ziua.Am permisul retinut pentru refuz probe biologice de cateva luni:(.am avut proces si miau dat 8 luni cu suspendare sub supraveghere si 60 de zile ... (vezi toată discuția)
Conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice Ionut Catalin T Ionut Catalin T Am un dosar penal în curs pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice. Astăzi am primit și rechizitoriu. Ce trebuie sa mai fac ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan traian36 traian36 buna ziua ,am intrat cu masina personala intr-un copac,mentionez ca am fost singur in masina si nu au fost nici un fel de victime ,decat eu ,la venirea ... (vezi toată discuția)