avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice

Am un dosar penal în curs pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice. Astăzi am primit și rechizitoriu. Ce trebuie sa mai fac acum .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
sa va pregatiti de judecata. Nu are strica sa vb cu un avocat, nu e chiar asa costisitor si va poate ajuta sa ramaneti cu carnetul
Ultima modificare: Luni, 26 Iunie 2017
L.D. Marza-Cabinet de avocat, Avocat
Aveti dreptul sa formulati cereri si exceptii cu privire la legalitatea sesizării instanţei, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va sugerez sa recunoasteti fapta imputata.( este savarsita o infractiune flagranta)

De vreme ce recunoasteti fapta savarsita, uzati de procedura simplificata a recunoasterii invinuriii, in acord cu articolul 396, alineat 10 din Codul de procedura penala.


In baza articolului sus amintit, instanta trebuie sa reduca limitele pedepsei, cele prevazute de lege , cu 1/ 3 .( 1/4 in cazul amenzii penale).


Ca modalitate de individualizare judiciara, va solicit sa cereti instantei de judecata sa faca aplicarea articolului 83 din Codul penal, in sensul de a dispune amanarea aplicarii pedepsei.



Amanarea aplicarii pedepsei nu reprezinta o forma de condamnare.


Exista, insa, un termen de supraveghere, in care condamnatul este efectiv supravegheat,in sarcina sa instituindu-se masuri de supraveghere si obligatii.


Pedeapsa este efectiv amanata.


Cata vreme nu ati mai fost condamnat ,nu ati zadarniti aflarea adevarului, ati fost de acord sa prestati o activitate remunerata, scopul pedepsei poate fi atins fara aplicarea efectiva, instanta poate dispune amanarea aplicarii pedepsei.


De asemenea, instanta trebuie sa aiba in vedere criteriile generale de individualizare a pedepsei, conform art. 74 din CODUL PENAL.


Din inscrisurile in circumstantiere rezulta profilul social al inculpatului.




Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz probe biologice marie12 marie12 buna ziua.Am permisul retinut pentru refuz probe biologice de cateva luni:(.am avut proces si miau dat 8 luni cu suspendare sub supraveghere si 60 de zile ... (vezi toată discuția)
Condus autovehicul , cu permis suspendat si asigurare expirata. GameOver21 GameOver21 Buna ziua,am un prieten care a condus undeva prin oras,dar fara a fi prins sau oprit de politie sau ceva,si la un momentdat,din neatentie,a trecut prea aproape ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan traian36 traian36 buna ziua ,am intrat cu masina personala intr-un copac,mentionez ca am fost singur in masina si nu au fost nici un fel de victime ,decat eu ,la venirea ... (vezi toată discuția)