Va sugerez sa recunoasteti fapta imputata.( este savarsita o infractiune flagranta, intrucat in evidentele politiei figurati cu permisul de conducere suspendat ).
De vreme ce recunoasteti fapta savarsita, uzati de procedura simplificata a recunoasterii invinuriii, in acord cu articolul 396, alineat 10 din Codul de procedura penala.
In baza articolului sus amintit, instanta trebuie sa reduca limitele pedepsei, cele prevazute de lege , cu 1/ 3 .( 1/4 in cazul amenzii penale).
Ca modalitate de individualizare judiciara, va solicit sa cereti instantei de judecata sa faca aplicarea articolului 83 din Codul penal, in sensul de a dispune amanarea aplicarii pedepsei.
Amanarea aplicarii pedepsei nu reprezinta o forma de condamnare.
Exista, insa, un termen de supraveghere, in care condamnatul este efectiv supravegheat,in sarcina sa instituindu-se masuri de supraveghere si obligatii.
Pedeapsa este efectiv amanata.
Cata vreme nu ati mai fost condamnat ,nu ati zadarniti aflarea adevarului, ati fost de acord sa prestati o activitate remunerata, scopul pedepsei poate fi atins fara aplicarea efectiva, instanta poate dispune amanarea aplicarii pedepsei.
De asemenea, instanta trebuie sa aiba in vedere criteriile generale de individualizare a pedepsei, conform art. 74 din CODUL PENAL.
Din inscrisurile in circumstantiere rezulta profilul social al inculpatului.
Succes.
Bună ziua,
Cu o întrebare vă deranjez si eu . Din pacate sunt cercetat întrun dosar penal pentru "conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe (art.336 NCP) alin.1" , nu am fost recalcitrant , am cooperat cu organele de cercetare , am mers pe recunoașterea vinovatiei. În data de 12.07. am prima înfățișare în fata instanței. Întrebarea mea este următoarea. Sunt obligat să fiu asistat de un avocat ? În cazul în care la această înfățișare nu mă prezint insotit de avocat se amână cauza până la angajarea unui apărător ?
Vă mulțumesc anticipat,