avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... DECEDAT IN ACCIDENT DIN PROPRIA VINA
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

DECEDAT IN ACCIDENT DIN PROPRIA VINA

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: in urma cu cateva zile, prietenul meu a fost implicat intr-un accident - intr-o intersectie, in timp ce traversa (pe ambele sensuri fiind culoarea rosie la semafor, masinile stationand, pietonii aveau verde), deci o traversa regulamentar, un motociclist a intrat in el (trecand pe culoarea rosie a semaforului). Acesta din urma a decedat. Au fost martori (pietoni) precum si 2 soferi care erau cu masinile oprite. In urma declaratiilor martorilor si a cercetarilor facute de catre politisti la locul accidentului, motociclistul este cel vinovat, deoarece a trecut cu o mare viteza pe culoarea rosie.
Nu a fost oprit permisul, ni s-a dat o autorizatie prin care sa ne reparam masina, pe asigurarea motocicletei iar politia a spus ca de acum, trebuie doar sa asteptam .... Intrebarea mea este: ce sa asteptam? Ne asteptam sa fim dati in judecata desi nu avem absolut nicio vina doar ca nu stim cum sa proced, ce sa asteptam, ce sa facem...sa ne cautam un avocet? Sa mai dam cateva ture pe la politie .... habar n-avem ce-i de facut!

Multumesc frumos !
AndreeaGeorgi a scris:

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: in urma cu cateva zile, prietenul meu a fost implicat intr-un accident - intr-o intersectie, in timp ce traversa (pe ambele sensuri fiind culoarea rosie la semafor, masinile stationand, pietonii aveau verde), deci o traversa regulamentar, un motociclist a intrat in el (trecand pe culoarea rosie a semaforului). Acesta din urma a decedat. Au fost martori (pietoni) precum si 2 soferi care erau cu masinile oprite. In urma declaratiilor martorilor si a cercetarilor facute de catre politisti la locul accidentului, motociclistul este cel vinovat, deoarece a trecut cu o mare viteza pe culoarea rosie.
Nu a fost oprit permisul, ni s-a dat o autorizatie prin care sa ne reparam masina, pe asigurarea motocicletei iar politia a spus ca de acum, trebuie doar sa asteptam .... Intrebarea mea este: ce sa asteptam? Ne asteptam sa fim dati in judecata desi nu avem absolut nicio vina doar ca nu stim cum sa proced, ce sa asteptam, ce sa facem...sa ne cautam un avocet? Sa mai dam cateva ture pe la politie .... habar n-avem ce-i de facut!

Multumesc frumos !

Prietenul dvs. era in masina sau pe jos ca nu se intelege prea clar.
Daca este vina motociclistului, rietenul dvs. este partea vatamata si ca atare trebuie sa recupereze banii pentru repararea masinii de la asiguratorul motociclistului. Dosarul penal va fi clasat deoarece vinovatul a decedat. Mai ramane doar o parte civila de rezolvat, si nume daunele. Deci nu va da nimeni in judecata. Dvs. tb. sa cereti daune de la asiguratorul rca al vinovatului.
Prietenul meu era cu masina. Da, I s-a dat de la politie un certificat constatator iar masina urmeaza a fi reparata prin asigurarea lui. Ne ingrijoreaza idea de dosar penal/dat in judecata sau alte demersuri ce pot fi facute de catre familia lui, chiar daca, cel decedat a fost vinovat .

Va multumesc frumos! Sanatate!
Cel mai probabil este că s-a format un dosar de urmărire penală pentru ucidere din culpă.

Dacă în urma cercetărilor se va constata că prietenul D-vs. nu a avut nicio culpă, se va dispune clasarea.
pai se presupune ca motociclistul a intrat intr-o masina stationata la stop; cel putin asa reiese din relatare; deci, ce dosar penal? ca nu sunt intrunite elementele constitutive ale uciderii din culpa; si oricum, daca siferul decedat e vinovat, dosarul se claseaza
Pânăsă se ajungă de la presupunere la convingerea organului de cercetare penală, după cum am spus, se formează un dosar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident din cauza unui pieton care a traversat pe culoarea rosie stefan.golici stefan.golici Buna ziua, Un membru al familiei a fost implicat intr-un accident auto si as dori sa stiu cum pot repara masina pe banii pietonului sau daca exista o alta ... (vezi toată discuția)
Recuperare daune din accident dumitrescu3marin dumitrescu3marin Aflandu-ma cu masina in trafic la o intersectie semaforizata am oprit deoarece era culoarea rosie,dupa cateva secunde de stationare am fost lovit in spate de o ... (vezi toată discuția)
Accident rutier pe trecerea de pietoni, victima lovita si aruncata in aer si care si-a pierdut cunostinta pana la venirea ambulantei reli_relly reli_relly Buna seara. Am patit un lucru groaznic .Doresc sa ma sfatuiti cum sa procedez ,care sunt procedurile legale de urmat sa imi gasesc dreptatea in justitie ,sa ... (vezi toată discuția)