avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public

Aproape toate institutiile publice afiseaza acum informatiile "de interes public" pe paginile lor WEB.

In multe cazuri, documentele contabile prezentate sint gresite in mod evident (sint niste calcule simple de control), nu sint semnate sau nu au numar de inregistrare - cu alte cuvinte nu sint asumate de catre nimeni.

In ziua de azi, imi imaginez ca, se folosesc programe specializate de contabilitate care genereaza rapoarte automate.
Cit de corect este din partea institutiilor statului sa prezinte niste informatii contabile scrise in format tabelar (pdf) fara ca acestea sa prezinte elemente care sa garanteze corectitudinea lor?

Din cite stiu eu, paginile web nu au nici o valoare juridica.

Daca solicit unei institutii publice sa imi trimita conform legii 544/2001 documentul de bilant ma astept sa il primesc semnat de catre contabil si/sau director.

Ce cai de atac am daca mi se refuza prezentarea unui document asumat de catre conducere si sint trimis de persoana responsabila cu legea 544/2001, conform raspunsului scris primit, sa citesc un document postat pe o pagina web a institutiei fara ca acel document sa aiba numar de inregistrare sau semnaturi?
Ultima modificare: Marți, 6 Iunie 2017
Cebinee, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cebinee , utilizator 14:52, 7 Iunie 2017
În cazul în care o persoana se considera vătămată în drepturile sale, prevăzute în prezenta lege, aceasta poate face plângere la secţia de contencios administrativ a tribunalului în a carei raza teritorială domiciliază sau în a carei raza teritorială se afla sediul autorităţii ori al instituţiei publice.

Plângerea se face în termen de 30 de zile de la data expirării termenului prevăzut de lege pentru raspunsul scris la solicitarea informaţiilor de interes public.
Am gasit detaliile complete in HOTĂRÂRE nr. 478 din 6 iulie 2016

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Organigrama anton981 anton981 Buna ziua . As dori sa stiu daca organigrama unei companii de stat , la care am fost angajata este secreta sau o pot solicita in baza legii 544/2001 . Sunt ... (vezi toată discuția)
Legea nr.544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public Aur Elian Aur Elian Buna seara, In virtutea legii nr.544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, am solicitat la Biroul Central pentru Expertize Juridice si ... (vezi toată discuția)
Buna seara! am depus o solicitare (online) la o instutie publica ... saskaist saskaist Buna seara! Am depus o solicitare(online) la o instutie publica (adica actionarul majoritar este primaria orasului), la o companie de apa, solicitand anumite ... (vezi toată discuția)