avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna la reintoarcerea din CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna la reintoarcerea din CCC

Buna ziua, am nascut la data de 7 septembrie 2015 si pana atunci nu beneficiasem de niciuna dintre cele 25 de zile de concediu anual. In 30 decembrie 2015,dupa terminarea celor 126 de zile de concediu de maternitate, am intrat in concediul de crestere copil, acesta incetand la data de 3 iulie 2017 (cu doua luni inainte de data la care copilul va implini 2 ani). Va rog sa imi spuneti, daca se poate, cate zile de concediu pot avea anul acesta, dupa reintoarcerea la serviciu si ce se intampla cu zilele ramase dinainte de nastere. Va multumesc foarte mult, anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:54, 7 Iunie 2017
Pentru 2017 aveti dreptul la CO aferent perioadei 03.07.2017 - 31.12.2017, inclusiv ... adica la 25 : 365 x 182 = 12,46 ..... adica la 12 zile lucratoare de CO

Pentru anul 2015, aveti dreptul la CO aferent perioadei 01.01.2015 - 30.12.2015, adica la 25 de zile ;lucratoare de CO

In cazul in care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau partial, concediul de odihna anual la care avea dreptul in anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei in cauza, angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual.

Prin urmare, pentru zilele de CO aferente anului 2015 angajatorul are obligatia sa vi le acorde pana la 01.07.2017. In cazul dvs., puteti face o cerere de acordare a acestora dupa data revenirii din CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna dupa revenirea din concediul pentru cresterea copilului aom15 aom15 Buna ziua! Lucrez in invatamat, sunt titulara, iar in anul 2015, 20 aprilie, am intrat in concediu prenatal/postnatal, apoi in concediu pentru cresterea ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna dupa cic anais76 anais76 Buna ziua, Sunt cadru didactic, pe 31/05/2017 ma intorc la munca, cand fiica mea implineste 1 an si 10 luni. Din 13/02/2015 am intrat in concediu de risc ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuate în 2015 din cauza concediului de risc maternal și concediului prenatal Ionela.. Ionela.. Bună seara! Am o întrebare legata de concediul de odihna neefectuat. În 2015 am avut următoarele perioade de concediu medical: 3-30 iunie 2015: 24 ... (vezi toată discuția)