avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contracte de munca si concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contracte de munca si concediu medical

Buna ziua,
poate un angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata, ce desfasoara activitati de paza si protectie, aflat in concediu medical pentru ca si-a rupt piciorul, sa se angajeze la o alta firma pe perioada determinata de 3 luni, ca manager de produs? Care este temeiul legal?
Cu stima
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:30, 7 Iunie 2017
Principiul : ceea ce nu este interzis, este permis.
Multumesc, dar m-ar ajuta un articol de lege. Nu stim cum sa incadram noul angajat temporar si ce anume trebuie sa fie scris pe adeverinta de la medicul de familie.
1. Daca exista in text de lege , era deja postat .. de aceea , am afirmat ca este vorba despre un principiu .

2. Art. 12 C.mun.
(1) Contractul individual de muncă se încheie pe durată nedeterminată.
(2) Prin excepţie, contractul individual de muncă se poate încheia şi pe durată determinată, în condiţiile expres prevăzute de lege.

art.83 C.mun.
Contractul individual de munca poate fi incheiat pentru o durata determinata numai in urmatoarele cazuri:
a) inlocuirea unui salariat in cazul suspendarii contractului sau de munca, cu exceptia situatiei in care acel salariat participa la greva;
b) cresterea si/sau modificarea temporara a structurii activitatii angajatorului;
c) desfasurarea unor activitati cu caracter sezonier;
d) in situatia in care este incheiat in temeiul unor dispozitii legale emise cu scopul de a favoriza temporar anumite categorii de persoane fara loc de munca;
e) angajarea unei persoane care, in termen de 5 ani de la data angajarii, indeplineste conditiile de pensionare pentru limita de varsta;
f) ocuparea unei functii eligibile in cadrul organizatiilor sindicale, patronale sau al organizatiilor neguvernamentale, pe perioada mandatului;
g) angajarea pensionarilor care, in conditiile legii, pot cumula pensia cu salariul;
h) in alte cazuri prevazute expres de legi speciale ori pentru desfasurarea unor lucrari, proiecte sau programe.

3. art.27 C.mun.
(1) O persoană poate fi angajată în muncă numai în baza unui certificat medical, care constată faptul că cel în cauză este apt pentru prestarea acelei munci.
....
(3) Competenţa şi procedura de eliberare a certificatului medical, precum şi sancţiunile aplicabile angajatorului în cazul angajării sau schimbării locului ori felului muncii fără certificat medical sunt stabilite prin legi speciale.

Detalii :
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dr. muncii tu_tu tu_tu Daca un angajat al unei institutii ( de exemplu, o femeie de serviciu), este in concediu medical, nestiindu-se pentru ce perioada, se poate angaja, pe perioada ... (vezi toată discuția)
Schimbare contract de munca (nedeterminat -> perioada determinata) voinea_i voinea_i Buna ziua, Exista vreun cadru legal prin care angajatorul poate sa schimbe contractul de munca pe perioada nedeterminata a unui angajat in perioada ... (vezi toată discuția)
Modificare contract munca de la durata nedeterminata la durata determinata Alessya Alessya Este posibil sa trec pe cineva incadrat pe perioada nedeterminata pe perioada determinata.Daca da,in ce conditii?Va rog! Multumesc frumos! (vezi toată discuția)