avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bransament individual apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bransament individual apa

Locuiesc intr-un ansamblu de locuinte (vile insiruite) si avem o problema cu furnizorul de apa, si anume:
Vor sa amplaseze in contor general undeva la intrarea in complex si sa factureze o singura data pentru toate casele, in loc sa avem contracte individuale. Acest lucru at fi posibil daca ne-am uni intr-o asociatie de proprietari. Motivul invocat ar fi ca nu au voie sa intre pe proprietate privata mai mult de in metru (daca am inteles bine). Joi deja avem contoare pentru fiecare casa, amplasate pe fiecare alee de acces. Daca nu dorim sa procedam cum spun si, ne ameninta cu sistarea apei. Este legal ceea ce fac? Ne pot obliga sa facem o asociatie? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 15:25, 8 Iunie 2017
Nu va obliga, dar nu aveti incotro.
Daca ei nu monteaza bransament decat in conditiile spuse mai sus, inseamna ca asa o fi legea, deci organizati-va in asociatie de proprietari si va gestionati consumul de apa la comun.

Daca dvs. aveti conditii tehnice de montare a unui apometru individual -
...Joi deja avem contoare pentru fiecare casa, amplasate pe fiecare alee de acces.

Apometru nu se poate monta chiar pe aleea de acces, inteleg ca aveti pe fiecare alee de acces cate un bransament special amenajat?
Daca este asa, nu inteleg de ce furnizorul refuza propunerea dvs. Furnizorul trebuie sa colaboreze cu proprietarii si sa conditioneze cumva doar tipul/modelul contorului pe care trebuie sa-l achizitionati. Zic acest lucru pentru ca si la noi a fost cam aceeasi problema, insa am fost nevoiti sa achizitionam noi contorul care a trebuit sa fie marca.... In aceste conditii furnizorul a inceput sa factureze separat fiecare scara de bloc...
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferențe consum apă contor de apartament și contor general al ansamblului residențial catalin27smb catalin27smb Locuiesc într-un ansamblu rezidențial format din 8 blocuri. Fiecare apartament din complex are prevăzut un contor de apă. Fiecare bloc este prevăzut cu un ... (vezi toată discuția)
Contract apa ilfov - plata pausal justmematza justmematza Buna seara, Exista urmatoarea situatie: un bloc are contract cu un furnizor de apa {altul decat Apa Ilfov). Am fost instiintati de cei de la Apa Ilfov ca ei ... (vezi toată discuția)
Diferenta contor, buna ziua, la factura de apa mi se adauga lunar ... genigeni genigeni diferenta contor, Buna ziua, la factura de apa mi se adauga lunar diferenta de contor desi am apometru in apartament...ex.luna asta 1 metru la care se adauga ... (vezi toată discuția)