Treaba este exact pe dos, intensitatea luminoasa poate sa nu fie cea declarata, însă puterea electrica este inscripționata pe orice bec și nu variază, nu are cum. Asa ca dacă e inscripționat pe bec 100W, atunci consumul va fi exact cel la care ați făcut referire.
Da, valoarea reprezinta consum dar nu mai are vreo precizie. Luati din orice magazin marunt 10 becuri si testati. Daca gasiti unul din 10 de 100W (toleranta sub 1%) e mare lucru. Ultimul lot care l-am avut consumau cam 80-83.
La cele LED e foarte precis consumul si variaza mult puterea de iluminare (poate fi si diferenta dubla la acelasi consum). In fine, ne-am abatut de la discutie.
Ca si concluzie, vreti verificare contor se poate face cu wattmetru bine calibrat, sau cu dispozitive exacte, nu cu ceva care nici macar nu a trecut prin verificare calitativa.
latka
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu a zis nimeni, niciodata, ca poti masura consumul de energie electrica (nu puterea) cu becul, ci doar poti face o verificare aproximativa (estimativa).
In al doilea rind este vorba de energie/ putere electrica in alternativ. Formula de calcul nu e cea din curentul continuu, P=U*I, mai exista (pentru puterea activa) si acel factor de putere, ce la consumatori casnici e in jur de 0,9 , asa ca nu e vorba de o simpla masuratoare de verificare, nici cantitativa , nici calitativa.
BX
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Da, iar aproximarea poate fi mai grosolana decat eventuala eroare contor.
Note: Factorul de putere nu exista pentru consum rezistiv ca in cazul becului.
Asociatie de locatari
Axa04
Buna ziua,
Va rog recomandare pentru urmatoarea situatie...
Asociatie de proprietari care nu are contracte individuale pentru energia electrica. Exista un ... (vezi toată discuția)