avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Cum isi pot recupera clientii banii pentru produsele ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Cum isi pot recupera clientii banii pentru produsele comandate online si nu sunt conforme?

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu urmatoarea problema:
Am comandat un articol vestimentar de pe pagina de facebook a unui atelier de croitorie. Am ales modelul si am plasat comanda pe masurile mele. Cand am primit coletul prin Fun Curier cu plata ramburs, fara deschidere, am constatat ca produsul nu era ce comandasem eu. Au gresit marimea articolului vestimentar.
Am luat legatura cu ei, mi-au trasmis ca pot sa fac retur si imi trimit un produs conform indicatiilor trimise de mine. Dupa ce au primit produsul, a doua zi l-au expus la revanzare, iar eu nu am mai primit nici banii, nici produsul. Infara de ANPC unde deja am formulat o plangere unde ma mai pot adresa? Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 15:48, 14 Iunie 2017
Asteptati raspunsul de la ANPC. Cf OUG 34/2014:

(1) Cu excepţia cazurilor prevăzute la art. 16, consumatorul beneficiază de o perioadă de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanţă sau dintr-un contract în afara spaţiilor comerciale, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere şi fără a suporta alte costuri decât cele prevăzute la art. 13 alin. (3) şi la art. 14.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz primire retur produs cumparat online Monica H. Monica H. Buna ziua. Speta mea e cam asa: Am comandat un articol vestimentar online. Produsul nu corespundea. Am facut retur. Magazinulonline refuza primirea ... (vezi toată discuția)
Recuperare debite buna ziua, am comandat un produs online. produsul ... zsoli71 zsoli71 Recuperare debite Buna ziua, Am comandat un produs online. Produsul l-am returnat in termenul legal de 14 zile de la data primirii produsului. Returul a ... (vezi toată discuția)
Returnare produse achizitionate on-line deida deida In cazul unui retur de produs achizitionat on-line exista obligatia legala a vanzatorului sa achite pe loc prin ramburs contravaloarea produsului returnat fara ... (vezi toată discuția)