avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Act doveditor ce constituie o suma de bani
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Act doveditor ce constituie o suma de bani

Buna ziua,

Va rog cu respect sa ma consiliati cum pot actiona pe cale legala, care sunt pasii, durata si consecintele unei eventuale actiuni efectuate de mine impotriva fratelui. Continut : Pe durata a 8 ani de zile am lucrat legal in Diaspora (Italia) si lunar trimiteam (parintilor) pe cale bancara atat salariile cat si economiile mele. In tot acest timp s-a cumparat un teren si s-a construit o casa . In concediile scurte care imi erau permise, neavand timpul necesar pentru acte si formalitati, am inteles sa merg pe incredere si la revenirea mea definitiva in tara sa mi se faca un act doveditor precum am participat per total cu o suma considerabila atit la teren cat si la constructia casei, unde in tot acest timp fratele a devenit titular de drept.
De 2 ani am revenit in tara si din pacate discutiile sunt intense si nefavorabile in ceea ce ma priveste, refuzandumi-se categoric orice formalitate care ma indreptateste. Atit parintii cat si fratele imi reneaga aportul si mai nou sa aflu intentia fratelui sa vanda imobilul !!
Mi se invoca ca fiecare participant a investit diverse sume (parinti, frate), insa nefiind in tara nu pot contesta investitia lor... Pretind doar investitia mea , care in cazul meu o pot dovedi in orice circumstanta.
Contrar asteptarilor mele , ma simt inselata si umilita ... Cu obiectivul de a asigura viitorul copilului meu si de a primi sustinerea familiei, din pacate ma gasesc in aceasta situatie prezentata mai sus.

Astept cu interes raspunsul Dvs.
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Soacra mea are o mostenire de la parinti care onsta in o locuinta ... Basag Danut Basag Danut Soacra mea are o mostenire de la parinti care onsta in o locuinta si un teren agricol La dezbaterea mostenirii au participat sora ei si un frate casa a ... (vezi toată discuția)
Recuparare creante Mihaela_MR Mihaela_MR Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie in privinta recuperarii unei sume de bani investite intr-un imobil unde titular este fratele. Am cerut un ... (vezi toată discuția)
Act donatie intre frati doina33ro doina33ro Anul trecut fiul meu mic a donat fratelui sau mai mare o casa la tara pentru a putea accesa un credit \\"prima casa\\",intelegere intre frati. Din pacate dupa ... (vezi toată discuția)