avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act donatie intre frati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act donatie intre frati

Anul trecut fiul meu mic a donat fratelui sau mai mare o casa la tara pentru a putea accesa un credit "prima casa",intelegere intre frati.
Din pacate dupa numai 6 luni fiul meu a decedat in urma unui accident iar casa ramane sotiei.
Intreb :in cazul in care nu era prinsa in masa succesorala ar fi revenit donatorului?
Cel mai recent răspuns: doina33ro , utilizator 14:33, 22 Octombrie 2014
Daca nu au copii si fratele si dvs ca parinti mosteniti.
Daca vroia sa revina donatorului in cazul unui deces , trebuia ca acel contract sa cuprinda o clauza in acest sens.
Multumesc pentru promptitudinea raspunsului dar nimeni nu se gandeste la moarte la 39 de ani!
Da ,fiul meu avea sotie si doi copii dar donatia era formala,s-ar fi facut inapoi odata accesat creditul.Oricum proprietatea a ramas in familie si celor doi minori.
Ma intrebam doar daca ar fi revenit donatorului daca nu era prinsa in masa succesorala,donatia fiind personala ,un acord intre frati de care nu era la cunostinta nici sotia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am si eu o intrebare, va rog frumos , daca ma puteti ... aura2021 aura2021 Buna ziua! am si eu o intrebare, va rog frumos , daca ma puteti ajuta .Parintii mei au facut act de vanzare-cumparare fratelui meu, iar dupa cativa ani, s-au ... (vezi toată discuția)
Moștenire frate danidamian danidamian Cu respect va rog daca este posibil sa ma ajutati cu un sfat in situatia urmatoare : - Din casatoria anterioara a mamei mele am avut un frate - Tatal ... (vezi toată discuția)
Drept civil lacri1970 lacri1970 contract de donatie cu clauza de intretinere la nevoie poate fi atacat de frati?sot si sotie au facut contractul de donatie unui copil,sotul nu are copii dar ... (vezi toată discuția)