avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț de cetățean olandez după 5 luni de la ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț de cetățean olandez după 5 luni de la căsătorie

Buna ziua. As dori sa detaliez in mare problema care o întâmpin . In urma cu 4 ani am cunoscut un tip olandez , ne-am frecventat reciproc in toți acești ani , ma ajutat financiar ( lucru care mi se pare normal ) iar la începutul anului 2017 am hotărât sa ne căsătorim in Olanda , urmând sa se stabilească in Ro. Menționez faptul ca știam de la început de faptul ca nu trece zi de la Dzeu in care sa nu consume minim 6-7 beri pe zi. După căsătoria oficială lucrurile au început sa se agraveze. Cand eram in Olanda ne certam zilnic din motive banale chiar si pt mine. Mi-am dat seama de gravitatea lucrurilor in momentul in care vroia sa întrețină raporturi indiferent dacă ma simteam bn sau nu, dacă vroiam sau nu. Atunci devenea alt om. Am propus sa mergem intr-o vacanța in Spania in speranța ca lucrurile își vor reveni. Chiar in prima noapte petrecuta acolo ma trezit din somn agresanduma fizic si verbal. Acesta a fost potolit doar de organele de poliție spaniole chemate de mine. A fost reținut 24 de ore timp in care eu m-am reîntors in țara . Zice ca va intenta divorțul . E in regula( as fi făcut-o eu prima dar din necunoștință de cauza nu mi-am înscris certificatul de căsătorie in Ro , deci nu pot intenta eu divortul. Așadar divortul se va desfășura in Olanda. Imi poate spune cineva la ce sa ma aștept din partea lui? Cât durează divortul? Cum ma pot apăra sigur si complet ? Mulțumesc anticipat tuturor celor care imi vor Răspunde . Cu stima.
Cel mai recent răspuns: Iman36 , utilizator 20:16, 29 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
si ne intrebati pe noi ( pe un forum romanesc) cum se va desfasura un divort in Olanda si cat va dura ? :hm:
Asteptati sa primiti citatie- ca sa stiti ce vrea in legatura cu divortul si luati legatura cu un avocat acolo care sa va reprezinte.
Ultima modificare: Joi, 8 Iunie 2017
gi-jane2, moderator
Credeți-ma ca dacă a-ți fi in situația mea cu siguranța si dvs a-ți întreba . Si unde altundeva decât pe un forum românesc ! Nu cunosc lb olandeza sa pot intra pe situri-le lor. Si mai știu un lucru, ca noi, romanii am fost crescuți de părinți noștri cu respect, dragoste si mila fatza de semeni noștri , sa fim aproape unii de alți si sa ne ajutam. Chiar si cu un sfat. Contează extrem de mult. Asta am căutat pe acest forum : UN SFAT, O ÎNDRUMARE . Acum , cel puțin știu ca trebuie sa aștept citația si după ce va fi, va fi. Oricum va mulțumesc frumos si Dvs. Cu respect
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti traduce citatia ca sa intelegeti ce scr8e.
Apoi apararile le puteti face in scris si traduse in olandeza.
Tot la fel veti traduce tot ce primiti de la el.
Va costa vreo 3000 euro avocatul olandez.
Cel mai bine ar fi sa platiti o consultanta juridica ca sa intelegeti ce ati avea de facut si despre ce este vorba in concret.
Bn seara. Revin cu noutăți despre ce sa întâmplat in ultimele luni și sper din tot sufletul ca ma veți sfătui ce pași sa urmez.Pe data de 3 Ianuarie 2017 m-am căsătorit legal cu un cetățean olandez, căsătoria am făcut-o in Olanda. In Iunie , după multe neînțelegeri între noi i-am propus divorțul pe cale amiabila la un notar. Tot in Olanda. Spre surprinderea mea a acceptat acest lucru . Ulterior ne-am prezentat amândoi la notariat Pt divorț , el urmând sa plătească notarul iar eu zborurile Ro – Ol și invers ori de câte ori va fi nevoie și ca divortul sa se încheie cât mai repede am convenit sa nu ne cerem nimic unul altui( daune, bani , etc). Spre uimirea amândurora , după ce i-am explicat notarului ca vrem sa divorțăm de comun acord ni sa zis ca noi ne-am căsătorit in deplinătatea lucrurilor comune , fără contract prenupțial drept urmare indiferent ca ne-am căsătorit de o luna sau de zece ani legea olandeza zice așa: soțul sa ii plătească soției o pensie alimentara timp de 6 luni iar bunurile se împart la doi,5050. Așa cum V-am relatat mai sus ne-am promis reciproc ca nu vom cere nimic unul celuilalt fapt pe care i l-am zis și notarului. NU DORIM NIMIC. Drept urmare a zis ca va face un contract prenupțial prin care eu ii donez lui partea mea iar după ce vom semna contractul sa urmeze și divortul la câteva luni după . Zis și făcut . Pe data de 27 Noiembrie am fost in Olanda pentru semnarea acestui contract. Țin sa Menționez ca tot timpul am avut un translator . Era in limba olandeza iar dna notar a explicat pe scurt ce cuprinde actul.Sincera sa fiu nu am înțeles f multe ( timpul fiind scurt) iar ea vorbea extrem de repede iar translatorul abia se ținea după dansa. In linii mari: noi soții semnam contractul , ne pune sa semnam iar la sfârșit sa îmi spună zâmbind ușor ca suma pe care urma sa o încasez era de ……. Cu toate ca era o suma frumușică nu ma deranjat absolut deloc acest lucru, repet, doresc doar divortul, nu bani, nu bunuri. Una peste alta contractul prenupțial urmând sa fie valabil din data de 27 de la orele 00:00. Acum , ceea ce eu nu am înțeles este ca înainte de a ieși din biroul dânsei a ținut sa precizeze ca toate cheltuielile care se vor face de la semnarea contractuluiși pana la divorț , dau un ex: merg in vacanța cu încă soțul meu sau ne vom răzgândi și nu vom mai divorța iar el va veni sa locuiască in Ro și va face chiar și o mică anexa el are drepturi depline și la divort el îmi poate cere banii de vacanta( asta un cazul in care eu nu pot demonstra ca am participat financiar la ea. Concluzia??? Spune-ți Dvs Pt ca pe mine m-au făcut cu capul.Adica cum e posibil ca eu sa ii cedez( donez) partea care mi se cuvinea prin căsătoria cu el iar in eventualitatea un divort situația sa fie invers! Eu sa ii dau lui! Îmi cer scuze ca am scris atât de mult și mulțumesc anticipat Pt lămurire dacă se poate. Sau un sfat . Mulțumesc
Ultima modificare: Miercuri, 29 Noiembrie 2017
Iman36, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Olanda: drepturile asupra unui apartament dobândit prin donație de unul dintre soți, în caz de partaj. ce aș putea face ca să dovedesc autorităților olandeze că acel apartament este bun propriu? AndreB AndreB Buna ziua, In 2005 eram casatorita si tatal meu mi-a cumparat un apartament din economii proprii , dar la notar am specificat ca tatal meu este procurator de ... (vezi toată discuția)
Actele necesare pentru casatoria in romania a unui roman cu un cetatean strain marduc marduc buna seara ,ma numesc Marius si sunt din Galati,urmeaza sa ma casatoresc aici in Galati cu o persoana din Olanda cu cetatenie Olandeza. Va rog sa ma lamuriti ... (vezi toată discuția)
Divort in olanda jaco jaco daca se poate sa trimiteti utilizatorului : SNOO, pe adresa de mail, alta decat i-am trimis eu mesaj privat de aici de pe forum( poate nu mai are timp sa ... (vezi toată discuția)