avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... renuntare u.p. art. 318 cpp.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

renuntare u.p. art. 318 cpp.

- Judecatorul de camera preliminara admite plangerea impotriva ord. procurorului, trimitand cauza la parchet pentru completare u.p.

- Procurorul pune in vedere inculpatilor să înlăture consecinţele faptei penale sau să repare paguba produsă ori să convină cu partea civilă o modalitate de reparare a acesteia (art. 318 alin. 3 lit. a) din C.p.p.)

- Partea civila si inculpatii nu ajung la o intelegere de reparare a pagubei.

Ce solutie se va dispune in aceasta privinta? Se mai poate dispune R.U.P. de catre procuror?
Cel mai recent răspuns: _Alin_ , utilizator 17:39, 9 Aprilie 2018


CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Poate ajunge la orice judecator.



Poate ajunge si la judecătorul de camera preliminara ce a avut de solutionat plangerea impotriva ordonantei de NUP?

Conform art. 64 NCPP

(3) Judecătorul care a participat la judecarea unei cauze nu mai poate participa la judecarea aceleiaşi cauze într-o cale de atac sau la rejudecarea cauzei după desfiinţarea ori casarea hotărârii.

(4) Judecătorul de drepturi şi libertăţi nu poate participa, în aceeaşi cauză, la procedura de cameră preliminară, la judecata în fond sau în căile de atac.

(5) Judecătorul care a participat la soluţionarea plângerii împotriva soluţiilor de neurmărire sau netrimitere în judecată nu poate participa, în aceeaşi cauză, la judecata în fond sau în căile de atac.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Confirmare renunţare urmărire penală (art. 318 alin. 12 ncpp) ContSters427013 ContSters427013 Buna ziua, Ma puteți ajuta cu un sfat in legătura cu o problema? In urma cu 1 an și ceva am sustrat dintr un supermarket un produs, după am fost dus in ... (vezi toată discuția)
Confirmare renuntare la urmarire penală. Just-drept Just-drept In cazul in care judecatorul admite cererea de confirmare de renuntare la urmarire penală formulata de procuror (art. 318 cpp), partea vatamata poate exercita ... (vezi toată discuția)
Solutie de renuntare la urm. penala danaa1 danaa1 Procurorul de caz, prin ordonanta a dispus solutia de renuntare la urm. penală fata de niste inculpati. Dosarul e la instanta, dar pana in prezent nu am ... (vezi toată discuția)