avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Impacarea partilor la notar cu plata esalonata a ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Impacarea partilor la notar cu plata esalonata a prejudiciului

Buna ziua!

Va rog daca se poate, am nevoie de o lamurire intr-un dosar penal in care sunt partea vatamata.
Tocmai ce inculpatul a fost eliberat din starea de arest, iar peste 4 zile, este ultimul termen in fata instantei, in care se va citi actul de sesizare.
Inculpatul asa cum si-a exprimat intentia si la termenul anterior, doreste impacarea cu acoperirea pretentiilor materiale solicitate de mine insa asa cum a spus, nu poate face rost de toti banii pana pe data de 13.06 astfel incat doreste sa imi dea o parte acum, iar restul, esalonat, pe parcursul a 3 luni.
Intrebarea mea ar fi, daca accept acest lucru si facem acordul in scris la notar, in cazul in care nu respecta termenele stabilite, ce se intampla, pot merge la judecatorie in vederea condamnarii lui intrucat nu si-ar respecta acordul care l-ar disculpa de raspunderea penala?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ionita Loredana Avocat , Avocat 15:55, 13 Iulie 2017
Mediatorsm a scris:

Puteti face impacarea sau intelegerea si la mediator nu numai la notar. Rolul mediatorului este si sa se asigure ca intelegerea dintre parti va fi si dusa la bun sfarsit.


Daca nu isi ia toti banii pe loc nu este de mare folos acordul de mediere.
Mediatorul nu se ocupa de restul aspectelor juridice si nici nu are aceasta obligatie.
Aspectele juridice trebuie analizate de avocat pentru protejarea drepturilor si intereselor clientului.
Prin mediator nu este recomandabil daca nu se achita intreg prejudiciul suferit ori pretins.
Pot exista probleme si sa nu se poata recupera prejudiciul in functie de circumstante.
Ultima modificare: Marți, 13 Iunie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Apreciez ca ar fi bine să încheiați Acordul privind eșalonarea datoriei la notar pentru a putea pune în executare documentul în cazul în care inculpatul nu vă restituie banii la timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord mediere in caz de furt pauldorin87 pauldorin87 In ce conditii pot face un acord de mediere,pt un dosar furt ajuns in instanta?.ma intereseaza daca cu aceasta mediere trebuie sa fie de acord si partea ... (vezi toată discuția)
Efecte retragere plangere penala alin.zaharia alin.zaharia Buna ziua! Va rog daca se poate, as avea nevoie de o clarificare in ceea ce priveste un proces penal in care sunt parte vatamata. Astazi se va citi actul de ... (vezi toată discuția)
Impacarea partilor poate interveni pe tot parcursul procesului penal? popescu_roxana2 popescu_roxana2 Buna ziua, Împăcarea părților poate surveni în orice moment al procesului penal? Dupa împăcare partea vătămata mai poate proceda în vreun fel ... (vezi toată discuția)