avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Informatii casatorie cetatean iranian
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Informatii casatorie cetatean iranian

Buna ziua ,
Sunt romanca si momentan traiesc in Spania . As dori sa ma casatoresc cu un cetatean iranian in Romania . In primul rand as dori sa stiu daca pot sa ii fac invitatia de la consulatul / ambasada Romaniei in Spania . Cat despre aceasta invitatie am la fel nelamurirea la ceea ce priveste dovada asigurarii conditiilor de cazare. Am buletinul cu adresa din Romania ,adresa mamei. Ce act am nevoie pt ai face aceasta dovada . As putea sa o pun pe mama sa i faca o declaratie de luare in spatiu de scurta sedere ? Sau ce alt act ar fi nevoie ? Cat despre suma care sa dovedeasca ca eu suport toate chetuielile si dovada a 30€/zi trebuie sa o am in cont atunci cand fac invitatia nu? Iar daca mentionez ca eu ma voi face responsabila de toate chetuielile in Romania ,lui ii va cere aceasi suma ? Ca urmare vrem sa ne casatorim in Romania , ce act are nevoie de la ambasada/consulatul lui ? Stiti cumva cam in cat timp se elibereaza acest act ? Cred ca se refera la dovedirea ca nu este casatorit in tara de origine ,avand in vedere ca acolo este permisa poligamia . La oficierea casatoriei ,traductorul poate sa fie si unul in limba spaniola daca intelege aceasta limba ,sau neaparat trebuie sa fie traductor persan ? Ce lege putem alege care sa se aplice casatoriei ? Dupa oficiera casatoriei am dori sa ne stabilim in Spania , ar fi vreo problema la vama, el ar mai avea zile de viza,ar fi vreo problema si asa casatoriti ? Odata ajunsi acolo vom depune actele pt permisul de sedere familiar ,iar dupa aceea va fi legal pe teritoriul tarii .

Sunt multe nelamuriri sper din suflet sa imi clarificati cat se poate din ele ! va multumesc foarte mult pt ajutor .

O zi buna , si Doamne ajuta !
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 06:43, 12 Iunie 2017
Nu cunosc raspunsul la multe din intrebarile de mai sus, dar vedeti [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cununie intre romanca si citatean spaniol geuros geuros Buna ziua. Sunt citatean spaniol si vreau sa ma casatoresc cu o romanca. Am citit ca acte necesare au fii urmatoarele: Casatoria cu cetatean strain sau ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu un cetatean italian yasmin1989 yasmin1989 Buna ziua, in anul 2018 ne vom casatori civil, mentionez ca eu sunt romanca si iubitul meu este cetatean italian. Casatoria va avea loc in Romania. Va rog ... (vezi toată discuția)
Casatoria cu cetatean marocan Laura1182 Laura1182 Buna ziua, Sunt romanca,locuiesc in spania si doresc sa ma casatoresc cu un ceatean marocan care si dansul are permis de rezidenta permanent CE,pe teritoriul ... (vezi toată discuția)