Buna ziua. Am divortat de tatal copilului in anul 2008. S-a stabilit atunci ca fostul sot ar trebui sa plateasca pensia alimentara de 25% din salariul minim pe economie. Nu si-a asumat niciodata acest lucru, drept urmare am facut reclamatie. Am primit raspuns ca "este scos de sub urmarire deoarece fapta nu a fost savarsita cu intentie".
Am reusit mai apoi sa iau legatura cu el, iar de aproximativ un an, ii da copilului intre 50 si 100€, dar niciodata la timp.
Intre timp a mai aparut un copil pe lume, caruia ii plateste aproximativ 400€/luna, in Italia. Va rog sa ma indrumati, cum as putea sa procedez, sa obtin pt copilul meu o suma corecta, si mai ales ceea ce ii datoreaza pt cei 10 ani in care nu i-a platit nici macar un cent? Multumesc
Trebuia sa va adresati unui executor judecatoresc pt a pune in executare sentinta prin care fostul sot a fost obligat la plata pensiei de intretinere ,conditia fiind ca acesta sa aibe bunuri imobile,bunuri mobile care sa poata fi executate,sa realizeze venituri etc.In cel mai fericit caz o sa puteti recupera pensia pentru ultimii 3 ani .Daca au crescut veniturile sotului puteti solicita majorarea pensiei de intretinere.
Pensie alimentara
croberta
Daca un salariat beneficiaza de indemnizatie crestere copil, poate sa plateasca pensie alimentara din acesti bani, pt un copil nascut dintr-o casatorie ... (vezi toată discuția)