avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bani de chirie pt angajat mapn
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bani de chirie pt angajat mapn

Buna ziua. Sunt tatăl unui angajat proaspat mapn suntem din cta iar băiatul locuiește în buc. datorită serviciului. Am dori să știm dacă banii de chirie pe care îi va primi ar trebui să fie 50% din brut sau din baza pt ca a auzit ceva de doar 430 lei iar el va incasa în jur de 2200. De asemeni, dacă se poate accesa si programul "prima chirie" . Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:21, 10 Iunie 2017
1. HG nr.1867/2005 privind stabilirea cuantumului şi condiţiilor de acordare a compensaţiei lunare pentru chirie cadrelor militare în activitate din Ministerul Apărării :

art.1
(1) Cadrele militare în activitate din Ministerul Apărării, aflate în situaţiile prevăzute la art. 20^1 alin. 1 şi 2 din Legea nr. 80/1995privind Statutul cadrelor militare, cu modificările şi completările ulterioare, au dreptul la o compensaţie lunară pentru chirie, calculată în raport cu solda lunară brută corespunzătoare lunii pentru care se cuvine acest drept, în cuantum de:
a) 50% din solda lunară brută, dacă locuinţa închiriată se află în municipii, staţiuni turistice ori balneare sau în localităţi cu situaţii deosebite, dar nu mai mult decât este prevăzut în contractul de închiriere;

b) 40% din solda lunară brută, dacă locuinţa închiriată se află în alte localităţi decât cele prevăzute la lit. a), dar nu mai mult decât este prevăzut în contractul de închiriere.
.....

2. Prima de relocare se acorda şomerilor înregistraţi la agenţiile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă, care îşi schimbă domiciliul la o distanţă mai mare de 50 de km pentru a se încadra în muncă.


Conform Legii nr. 76/2002, persoanele înregistrate ca şomeri la agenţiile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă, care se încadrează în muncă într-o altă localitate situată la o distanţă mai mare de 50 de kilometri faţă de localitatea în care îşi au domiciliul sau reşedinţa şi ca urmare a acestui fapt îşi schimbă domiciliul sau îşi stabilesc reşedinţa în localitatea respectivă sau în localităţile învecinate acesteia, pot primi o primă de relocare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Iunie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoare indemnizatie de chirie in mapn Tules-Ionut Tules-Ionut Buna seara. Am o nelamurire. Hotărârea nr. 1867/2005 privind stabilirea cuantumului şi condiţiilor de acordare a compensaţiei lunare pentru chirie ... (vezi toată discuția)
Bani de chirie cadru militar liviu_84 liviu_84 buna seara,sunt cadru militar,si as dori sa ma ajutati cu un rsp...sunt casatorit ,am domiciliul in jud Teleorman(nici eu nici sotia mea nu detinem o locuinta ... (vezi toată discuția)
Chirie cadru mapn ContSters293442 ContSters293442 buna ziua am o intrebare legata de compensatie de chirie in MAPN dupa ultimile reglementari in vigoare un cadru militar are dreptul la compensatie de chirie ... (vezi toată discuția)