avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Datoriile unui apartament vandut la licitatie
Discuție deschisă în Executare silită

Datoriile unui apartament vandut la licitatie

Buna ziua! Un apartament a fost vandut la licitatie de catre executor, liber de sarcini, desi proprietarii aveau datorii atat la banci cat si la utilitati. Proprietarii au un dosar in executare pentru plata utilitatilor si un dosar pe rolul judecatoriei. Inainte de vanzare, executorul (care se ocupa de recuperarea datoriei la utilitati) s-a inscris la masa credala, dar in urma vanzarii nu a obtinut nici un ban, deoarece toata suma din vanzare s-a indreptat catre banca. Acum noul proprietar doreste sa incheie contract cu societatea si sa vanda apartamentul, desi acel imobil figureaza cu datorii. A procedat corect executorul cand a vandut apartamentul? Acesta trebuia sa distribuie suma incasata din vanzare tururor creditorilor (cate putin la fiecare)? De la cine se poate recupera acea datorie la utilitati ?
Cel mai recent răspuns: mihaelacalin2009 , utilizator 10:07, 11 Iunie 2017
In niciun caz nu se recupereaza de la cel care a cumparat apartamentul (adjudecatar)
Este legal, ca executorul sa vanda imobilul liber de sarcini, daca avea cunostinta si de alti creditori?
Cititi art 864 cpc .Depinde si de creditori daca au facut demersuri pt recuperarea debitelor.
Executorul care avea dosarul inregistrat pentru recuperarea sumei, reprezentand utilitatile, s-a inscris la masa credala, inainte de licitatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament executat - datorii asociatie dtztz dtztz Buna seara. Am actul adjudecatar de azi. Executorul are un termen de 15zile pana sa inceapa sa faca plati pt partile aflate la masa credala. O banca a initiat ... (vezi toată discuția)
Act de adjudecare in urma unei executari silite florip florip Buna seara, va rog sa-mi spuneti daca in urma unui act de adjudecare in favoarea bancii a unui apartament dintr-o asociatie de proprietari, incheiat in data de ... (vezi toată discuția)
Act adjudecare Ofof Ofof Buna ziua... In luna ianuarie am participat la o licitatie, unde am fost declarata adjudecatar. Eu am adjudecat la pretul de 75 % (pretul de incepere al ... (vezi toată discuția)