avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1194 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general PFA vs.TVA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

PFA vs.TVA

Va rog un raspuns pentru cazul in care un pfa nu s-a inregistrat ca platitor tva si a depasit plafonul de vre-un an,ce amenda plateste.Si daca e obligat la plata tva care s-ar fi colectat de la momentul depasirii pana la zi.Fara alte deduceri de tva.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ileana Schwarz , Avocat 21:57, 25 Septembrie 2009
Stimate Utilizator,
trebuie sa se prezinte la administratia financiara de care apartine, sa faca un tabel cu toate sumele incasate de la data la care s-a depasit plafonul, va primi o amenda si va plati TVA aferent intregii perioade(din pacate tot , si fara deducere, ).Ultima data cand am auzit era 400 cu posibilitatea de achitare jumatate in 48 h. NU garantez informatia.
Se inregistreaza ca platitor ( o declaratie speciala) si ramane cu TVA-ul de plata toata viata...

asta e,
succes
av. Ileana Schwarz

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma platitoare de tva, fara depasirea plafonului 35000e kdoina2007 kdoina2007 In situatia in care o firma s-a inregistrat ca si platitoare de TVA, functioneaza deja de 4 ani, dar nu a depasit niciodata plafonul de 35000E pe an, ce se ... (vezi toată discuția)
Plafon 35000 eur tva dozo dozo Va rog sa ma lamuriti in urmat.speta; -am preluat contabilitatea unei firme pe 17august, neplatitoare de TVA -am depistat ca in luna iunie a atins plafonul ... (vezi toată discuția)
Neinregistrare platitor de tva la timp! somial somial buna ziua. am o INTREPR INDIVID. in luna mai 2015 am depasit plafonul de 220.000. nu am stiut ca trebuie sa anunt de atunci , am crezut ca se schimba in ... (vezi toată discuția)