avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Mizerie pe casa scarii provocata de un locatar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Mizerie pe casa scarii provocata de un locatar

Buna ziua.

Am cautat pe forum si nu am gasit prea multe topicuri la subiect despre ce m-ar interesa. As dori sa prezint pe scurt si sa concluzionez.

Un vecin a depozitat pe scara blocului diverse obiecte in urma reparatiilor din aparatment: dulap, sifonier, saltea, pat, aspiratoare, placi de rigips si diverse gunoaie care aproape ca au umplut holul blocului la etajul respectiv.
Problema mea este ca de doi ani nu le mai ia si la tentativele noastre de a vinde acel apartament potentialii cumparatori s-au speriat cand au vazut acea mizerie si au renuntat sa cumpere acel apartament ("Asa vecini aveti domnule?").

Am discutat cu el dar spune ca nu are unde sa le duca.
Am spus ca il ajut dar a spus ca o sa rezolve (nu a rezolvat nimic de ani).

Am discutat la asociatia de proprietari care i-a facut adresa sa degajeze si doar a luat cateva obiecte mai voluminoase lasand in continuare gunoi la usa (geamantane vechi din care curg haine murdare, un aspirator spart in care isi fac casa gandacii etc.).

Pe forum am vazut ca interventia DSP poate rezolva situatia.

Intrebarea mea la dumneavoastra este:
Ce ma invatati sa fac in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: giv , utilizator 18:55, 26 Iunie 2017
Mesaje ati dat pe mail dar ati fost personal la sediul vreunei publicatii sau televiziuni sa discutati cu cineva responsabil, sa il sensibilizati cu o poveste lacrimogena (copii muscati si imbolnaviti de sobolani feroce, etc.)?

Mesajele de pe mailuri sunt citite in cele mai multe cazuri de secretare neavizate care nu fac deosebirea intre stiri de interes. Inca un gunoier si gata. Trebuie sa mergeti si sa discutati la sediul publicatiei daca doriti sa rezolvati ceva.

Ati inregistrat vreo sesizare la o autoritate publica? Ce raspuns ati primit, daca ati primit?
Da. Ar fi o idee de lobby.
O sa inregistram si sesizarea.
Deocamdata vreau sa ma documentez cum este mai corect sa procedam.
O iau metodic.
Ultima modificare: Luni, 12 Iunie 2017
giv, utilizator
Este in regula sa va documentati insa aveti in vedere sa o faceti pana nu se transforma gunoiul in biogaz iar vecinul sa devina producator de energie! ;)
Ultima modificare: Luni, 12 Iunie 2017
cyan, moderator
Da.
E problema si a vecinilor, nu numai a mea, dar doresc sa iau initiativa si nu ma pot duce la "razboi" nepregatit.
Vreau sa fiu cu "lectiile" invatate.
Am inteles perfect ce este de facut.
Multumesc.
Am avut si noi un vecin ca al dvs.L-au tot rugat locatarii sa-si ia mobila de bucatarie de pe sala.Pana la urma le-au furat tiganii...probabil cineva le-a dat un pont...

Alte discuții în legătură

Inundatie vecini. buna ziua,comunitate! de opt luni nu reusesc sa rezolv urmatoarea ... andriana1 andriana1 Buna ziua,comunitate! De opt luni nu reusesc sa rezolv urmatoarea problema : locuiesc la bloc si deasupra mea proprietara a inchiriat. Ma inunda repetat. ... (vezi toată discuția)
Reglementari animale - asociatia de propietari alextitaus alextitaus Buna ziua, Avem pe scara o problema cu o doamna cu multi caini si pisici (zgomot, miros). Dupa nenumarate sesizari, fara succes, as dori sa incerc o ... (vezi toată discuția)
Mizerie animale comunitare scara blocului Veverita11 Veverita11 Am o problema mare si veche atat cu vecinii cat si cu asociatia de proprietari. Exista oameni care hranesc cateva animale comunitare (pisici). Acestea isi fac ... (vezi toată discuția)