avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... coproprietar care nu vrea divizarea proprietății
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

coproprietar care nu vrea divizarea proprietății

Bună ziua,
Vă rog frumos să-mi spuneți ce posibilitate legală există, prin care aș putea să-l oblig pe celalalt coproprietar al unui teren, să divizăm terenul/separăm actele?
Cu mulți ani în urmă, am cumpărat împreună cu o persoană un teren în cote egale. De atunci, tot încerc să-l conving să separăm actele, dar el refuză. Prețul acelui teren nu este atractiv, el ar fi interesat să vândă și speră, în felul ăsta, să mă oblige pe mine să-i cumpăr partea.
Cum să fac să-l determin să vină la notar și să semneze actele de divizare?
Vă mulțumesc anticipat pentru orice sugestie!
Cel mai recent răspuns: sim92 , utilizator 11:55, 10 Iunie 2017
Formulati la instanta cerere ptr.iesire din indiviziune deoarece,nimeni nu poate fi obligat sa ramana in indivziune.
Vă mulțumesc, o zi frumoasă!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune Ady2010 Ady2010 Suntem mai multi mostenitori pe un teren agricol si avem contract de arendare pe mai multi ani.Cum se procedeaza daca o parte dintre noi vor sa-si vanda ... (vezi toată discuția)
Problema dezmembrare teren andr_one andr_one buna ziua am urmatoarea nelamurire in cazul in care un teren are un numar mai mare de proprietari, pentru ca unul singur sa isi poata vinde partea trebuie ... (vezi toată discuția)
Vanzare proprietate raluca-e raluca-e Buna ziua, daca eu detin 3/4 dintr-un imobil, si o alta persoana detine restul de 1/4 , legal, persoana care detine 1/4 poate sa vanda partea ei? sau are ... (vezi toată discuția)