avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Consemnare eronata a mărcii auto într-un Pv
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Consemnare eronata a mărcii auto într-un Pv

Buna ziua,

Astăzi am fost oprit de un echipaj de poliție care mi-au adus la cunoștința ca am fost surprins având viteza de 76km/hpe tronson de drum cu limita 50/h. Ajungând acasă am recitit Pv și am observat ca este consemnata marca mașinii cu "vw" dar mașina in cauza este un BMW. Este un motiv pentru care pot contesta și cere anularea acestui pv?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 21:49, 10 Iunie 2017
Nu este motiv pentru contestarea pv, nu conteaza marca, este o eroare materiala, puteati sa fiti pe bicicleta sau cu racheta.

Cand poate fi anulat un pv gasiti informatii aici
www.avocatnet.ro/content/art...
cyan a scris:

puteati sa fiti pe bicicleta sau cu racheta.

Agentul de circulatie poate verifica cu baza tehnica din dotare,eventual poate constata si aplica sanctiuni in cazurile in care constata incalcarea regulilor de circulatie pe drumurile publice
In cazul rachetelor....agentul de circulatie nu poate aplica amenda pentru deplasare cu viteza mentionata de autorul topicului

Chiar si cu racheta trebuie respectata viteza legala deasupra localitatii! ;)
@cyan

Are autoritatea si competenta sa constate sau este dotat agentul de circulatie cu tehnica necesara sa stabileasca viteza aparatelor care se deplaseaza in aer ?
Inseamna ca dupa dv ar trebui ca politia sa amendeze inclusiv pasarile daca strabat cerul localitatilor cu viteza mai mare decat cea a vehiculelor...deja s-a deviat de la subiect
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Iunie 2017
ynocentta, utilizator
Pasarile nu au motor si nu pot fi inmatriculate sau inregistrate la primarie.
Dar aveti dreptate, am deviat de la subiect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie pv viteza GabyDruga GabyDruga As dori sa fac o contestatie la un proces verbal prin care mi-a fost retinut permisul de conducere pentru viteza. In fapt ag constatator mi-a comunicat viteza ... (vezi toată discuția)
Două amenzi radar, în cuantum diferit, pentru exact aceeași faptă. care ar fi explicația? Cozmin-Ionut Cozmin-Ionut Buna ziua, acum 2 saptamani am primit prin posta un proces verbal din care reiese ca in data de 19.04.2018 la ora 12:29 aparatul radar a inrezistrat viteza de ... (vezi toată discuția)
Amenda radar euuuuuu euuuuuu Ma deplasam pe DN 1 spre Brasov.Dupa ce am iesit din Breaza(cartier Nistoresti) am observat o masina de politie dotata cu aparat radar care circula din sens ... (vezi toată discuția)