avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestatie suspendare permis 90 de zile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestatie suspendare permis 90 de zile

am si eu o nelamurire,dak ma poate ajuta cineva cu un sfat.eu am carnet de 5 luni si nu mai am nici o alta abatere...mia fost suspendat permisul pe o perioada de 3 luni,si amenda in val de 540 ron pe motiv ca am condus un autoturism pe un drum national in localitate(intr-un sat) cu viteza de 107 km/h.fapta sa petrecut in felul urmator : eram la iesirea din localitate(se vedea pancarda cu numele localitatii taiat) si am accelerat,cand am ajuns cam in dreptul semnului cu iesirea din localitate am observat o masina de politie care venea din sensul opus(intra in localitate) cu radarul in functiune si mia facut semn sa trag pe dreapta.am oprit a venit agentul la mine si mia spus ca circulam cu viteza de 107 km/h in localitate iam explicat k ieseam si ma chemat la masina sa imi arate inregistrarea am vazut clar k eram in dreptul semnului de iesire.au continuat sa sustina ca eram in localitate si ca pot face contestatie dak am nelamuriri.eu sunt din alt judet si vreau sa stiu cum pot face contestatie,dak am vreo sansa sa imi recuperez permisul si care sunt etapele depunerii unei contestatii.va multumesc!
Cel mai recent răspuns: AVOCAT ZAHARIA CALIN FLORIN , Avocat 13:04, 27 Septembrie 2009
Desi eu cred ca viteza cu care ati fost inregistrat era inainte de iesirea din localitate deoarece nu puteati avea o viteza atat de mare doar in dreptul respectivului semn de circulatie,formulati contestatie in termenul de 15 zile de la primirea /semnarea procesului verbal.Este bine sa observati daca in procesul verbal sunt strecurate motivele de nulitate,inserate in art.16 din OG nr.2/2001(neinserarea corecta a datei si a orei,a locului,a directiei de mers,inscrierea incorecta a numelui,neinscrierea corecta ale unor alte elemente de identificare,etc.).
De asemeni trebuie verificat daca agentul constatator se afla in timpul serviciului(ordinul de deplasare,atestatul sau de operator radar,omologarea aparatului radar din punct de vedere metrologic)etc.
Personal,nu sunt convins ca aveti mari sanse,data fiind si diferenta mare intre viteza legala admisa si viteza inscrisa pe aparatul radar,care cred eu ca fost atinsa cu mult inaintea indicatorului cu pricina. Totusi ,este bine sa nu va pierdeti speranta.
dupa ce faceti plangere contraventionala, asa cum s-a aratat mai inainte, trebuie sa cereti eliberarea unui certificat de grefa si vi se va inapoia permisul de conducere pe timpul cat aveti proces pe rol.

av Zaharia Fl.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agent circulație Puyan Puyan În urma cu cateva zile conduceam autoturismul pe drum public si la ieșirea dintr-o localitate pe lângă mine a trecut un echipaj de poliție . Am trecut ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat 90 zile dapasire viteza cu 57 km peste limita ... Marian2024 Marian2024 Permis suspendat 90 zile dapasire viteza cu 57 km peste limita admisă! Am fost oprit la ieșirea dintr-o localitate catre intrare in alta localitate cu viteza ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala florinster florinster Buna ziua, am fost inregistrat ieri de aparatul radar(de tip nou), care se afla in miscare, in localitate, cu viteza de 99km/h pe restricitie de 70km/h. Am ... (vezi toată discuția)