avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce se poate intampla?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce se poate intampla?

Buna ziua, sa explic pe scurt situatia.
Am lucrat la o sala de fitness pe postul de la receptie, unde in ultimul timp au inceput niste lucrari de renovare. Sala va fi inchisa o perioada, iar patronul ne-a chemat la munca pe santier.
Eu am spus ca refuz sa particip intrucat nu sta in atributiile mele, iar cand am ajuns zilele trecute la sala m-am trezit cu o cerere de demisie pe care cica trebuia sa o semnez.
Ce se poate intampla daca nu semnez acea cerere pe care nu am solicitat-o?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:50, 11 Iunie 2017
1. Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

2. In situatia in care ,sub presiunea angajatorului, nu veti semna acea cerere de demisie probabil ca vor incerca sa va concedieze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! pe 9 octombrie pot sa mi depun dosarul ptr pensionare ... StanKamilla StanKamilla Buna seara! Pe 9 Octombrie pot sa mi depun dosarul ptr pensionare limita de virsta Amgajatorul(privat) face presiune sa mi depun demisia. Legal poate sa ma ... (vezi toată discuția)
Presiune exercitata de patron. solutii? cristian-nicolae cristian-nicolae intr-o librarie sunt 2 angajate.. pentru orice problema sau neintelegere de acolo angajata mai noua este de vina,pentru ca asa vrea patronul.. se incearca ... (vezi toată discuția)
Demisie Coriina111 Coriina111 Daca am semnat contractul de .munca și după o luna ma m îmbolnăvit și sunt internata..ei au dreptul să mă pună sa semnez demisă fara a mi se acorda ... (vezi toată discuția)