avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hartuire, vandalism si posibile altele
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hartuire, vandalism si posibile altele

Buna.
Locuiesc in chirie intr-un apartament, nu intru in detalii mau multe.
Problema este ca de cateva luni au inceput sa se perinde prin zona cateva persoane dubioase. Initial erau doar vreo 4, dar acum au ajuns la peste 20. Eu lucrez in strainatate si vin o data la cateva luni acasa, dar sotia sta cu copilul in Romania. Locuind si la parter, cu vedere in fata blocului, realizati ca ii este adesea teama sa iasa afara sau chiar sa doarma noapte. Cumva presupun ca si consuma substante halucinogene. Sotia i-a vazut in cateva randuri si din ce mi-a explicat de cateva ori, parea a fi fost vorba de asa ceva. Au un tupeu extraordinar. Se cearta si ameninta vecinii. Uneori iau presurile de la usa si le folosesc pentru cine stie ce activitati. In cateva randuri au fost vazuti facand diverse schimburi de pachete in scara blocului.
Sotiei ii este frica sa faca vreo plangere la politie, plus ca acesti indivizi stau doar cateva minute, pleaca, se reintorc, deci este relativ dificil sa se intalneasca cu politia in urma plangerilor.
Intrebarea mea este, pot face cumva o plangere 100% anonima, iar politia chiar sa investigheze?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Daniela Gratiela , Alte profesii 21:05, 11 Iunie 2017
Imi cer scuze pentru greselile facute. Am scris de pe telefon si am fost si intrerupt de un apel. Persoanele respective sunt, presupun eu, consumatori de halucinogene, nu sotia mea.
,Plângerea penală conform Art. 289 din Cod proc. penal
(2) Plângerea trebuie să cuprindă: numele, prenumele, codul numeric personal, calitatea şi domiciliul petiţionarului ori, pentru persoane juridice, denumirea, sediul, codul unic de înregistrare, codul de identificare fiscală, numărul de înmatriculare în registrul comerţului sau de înscriere în registrul persoanelor juridice şi contul bancar, indicarea reprezentantului legal ori convenţional, descrierea faptei care formează obiectul plângerii, precum şi indicarea făptuitorului şi a mijloacelor de probă, dacă sunt cunoscute.

Însă pentru rezolvarea problemei d-voastră, există posibilitatea de a sesiza (nu prin plângere penală) săvârşirea unei infracţiuni de competenţa DIICOT (unde descrieți detaliat situația, cu nume prenume - dacă cunoașteți, adresă , etc., iar la final subliniați faptul că dezvăluirea acestor informații ar putea pune în pericol viața familiei și bunurile d-voastră), pe adresa:
[ link extern ]

Totodată, în cadrul Poliției Române funcționează Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate ca are în subordine (printre altele) Serviciul antidrog, care desfăşoară activităţi investigative şi de urmărire penală pentru combaterea traficului şi consumului de droguri, intern şi transfrontalier.
Sesizarea o puteți face pe email-ul, fax-ul (ori la sediul) Unităţi teritoriale de poliţie (județul unde aveți domiciliul):
[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 11 Iunie 2017
Daniela Gratiela, Alte profesii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere plangere penala adriancarabus adriancarabus buna ziua cum sa fac o plangere penala unui vecin per fizica care a montat camere de supraveghere la coltul blocului si ma ameninta cu filmari sicamerele sunt ... (vezi toată discuția)
Inducerea în eroare a organelor judiciare trailer1234 trailer1234 Buna ziua! La infractiunea de inducere in eroare a organelor judiciare, sesizarea penala poate fi semnata cu un pseudonim? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Buna ziua! am o intrebare si pentru asta voi povesti pe scurt ... Arheolog Arheolog Buna ziua! Am o intrebare si pentru asta voi povesti pe scurt ce s-a intamplat. Intr-o seara am lasat masina pe o strada unde erau si alte masini. A doua zi ... (vezi toată discuția)