avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... nerespectarea unei hotarari judecatoresti definitive ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

nerespectarea unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile

Buna ziua!
Am o problema. In 2005 s-a dat o sentinta definitiva si irevocabila, prin care primaria X a fost obligata sa-mi dea un teren intravilan (nu se specifica exact locatia, deoarece nu se poate pe vechea locatie). M-au tot amanat, iar in 2008 am fost la executor, care le-a dat somatie de 10 zile, dar nu au respectat-o nici pana in ziua de azi.
Ce mai pot face???
Spunea cineva sa atac in contecios, persoanele din comisia respectiva si voi primi daune pe zi de intarzaiere, incepand de cand introduc actiunea. Asa e?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ciprianj , utilizator 10:58, 27 Septembrie 2009
Si eu cred ca trebuiesc actionate in judecata persoanele culpabile de intarzierea executarii hotararii judecatoresti si este clar ca puteti obtine despagubirile solicitate.
Deasemeni,cred ca ar trebui safaceti personal o sesizare la Prefectura in care sa explicati situatia,poate nu mai ajungeti la proces
ok, se obtin despagubiri, dar asta nu imi este clar, incepand de cand mi se vor acorda despagubirile?
Deci, nu sunteti hotarat, vreti si la CEDO si vreti si despagubiri de la instanta de contencios administrativ. Nu se poate, imi pare rau! :)

Potrivit art. 24 din Legea nr. 554/2004, autoritatea publica este obligata sa execute hotararea judecatoreasca in cel mult 30 de zile de la data ramanerii irevocabile a hotararii.
Daca termenul nu este respectat, se aplica conducatorului autoritatii publice o amenda de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de intarziere iar dvs. aveti dreptul la despagubiri.
Atentie, vorbim despre neexecutarea unor hotarari judecatoresti pronuntate de instanta de contencios administrativ!

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Si care este cea mai buna metoda de aplicat acuma? In care varianta pot obtine despagubiri? Cu atacarea in contecios, sau la CEDO?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neexecutarea unei hotarari definitive si irevocabile. mefistos mefistos As dori sa stiu si eu care este procedura in contencios administrativ daca autoritatea publica refuza sa duca la indeplinire o hotarare irevocabila data de ... (vezi toată discuția)
Legea contenciosului administrativ - reintegrare in functia publica pin pin Am obtinut o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila la I.C.C.J prin care se dispune reintegrarea in functia de conducere si plata salariilor retro ... (vezi toată discuția)
Termen returnare taxa auto rosu gheorghe rosu gheorghe In 27 decembrie 2011 s-a dat sentinta prin care am castigat returnarea taxei de prima inmatriculare, dobanda fiscala si cheltuieli de judecata. La 03.02.2012 ... (vezi toată discuția)