avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte cumparare casa+teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte cumparare casa+teren

Buna ziua,

Ce acte am nevoie ca si cumparator ? Exista vreo lista cu actele pe care le vanzatorul si cumparatorul le au nevoie? Cat timp dureaza procesul de cumparare ? Trebuie platit pe loc sau se poate face o declaratie prin care spun ca se va face virament bancar?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ionela Bâc , Avocat 12:09, 12 Iunie 2017
Trebuie să vă adresați notarului la care se va încheia tranzacția. Vânzătorul va procura actele imobilului care se vinde, notarul comandă extrasul CF în formă autentică (dacă vă grăbiți tare, acesta se poate comanda la urgență), dumneavoastră trebuie să aveți cartea de identitate și banii :D
Ulterior, stabiliți data semnării tranzacției de comun acord cu vânzătorul și notarul, dacă v-ați înțeles asupra tuturor aspectelor ce reprezintă clauzele contractului (inclusiv a modalității în care se va efectua plata, iar aici trebuie să vorbiți cu vânzătorul; după ce vă înțelegeți, notarul va cuprinde în contract înțelegerea voastră). La semnare trebuie să fiți prezentă (la fel și soțul dacă este cazul), dar dacă nu puteți fi prezentă, puteți merge la un notar să împuterniciți pe altcineva să vă reprezinte la cumpărare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se pot incasa cel mai sigur bani intr-o vanzare de teren? liana1963 liana1963 As dori sa stiu care este cel mai sigur mod de a incasa pretul unui teren vindut ( deci relativ o suma mare de bani) ,asa incit sa poata fi semnat actul de ... (vezi toată discuția)
Plata apartamentului, prin transfer bancar cristina.risca cristina.risca Buna seara, Intentionez sa cumpar un apartament de la o persoana fizica, iar plata as vrea sa o fac prin ordin de plata, prin transfer in contul ... (vezi toată discuția)
Obtinerea sumei pret apartament din credit bancar prima casa de catre vanzator liliana.suciu liliana.suciu Daca eu sunt vanzatorul unui apartament care urmeaza sa fie achitat din creditul bancar „prima casa-cu avans 5%” primit de cumparator de la banca ,dupa ... (vezi toată discuția)