avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce trebuie sa fac daca plec din tara si las copil ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce trebuie sa fac daca plec din tara si las copil minor cu bunicii

Buna ziua, daca as vrea sa plec la munca in strainatate si as lasa copilul minor cu bunicii, trebuie sa merg la asistenta sociala, sau la primarie sa declar asta? Mentionez ca sunt divortata, iar tatal nici nu raspunde la telefon nici la mesaje nici pensia alimentara nu a platit-o de cand am divortat in februarie. As vrea sa il iau cu mine, dar daca nu imi raspunde nu am cum sa iau procura de la el sa pot iesi cu copilul din tara. Ce as putea sa fac in acest caz? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 19:51, 13 Iunie 2017
ordonanta presedintiala pentru a scoate minorul din tara e o procedura care v.ar putea ajuta.Cereti parerea unui avocat,eu presupun ca nu dureaza foarte mult aceasta procedura....daca sotul locuieste in Romania
Multumesc frumos
Se poate face o cerere în instanta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! sotul meu lucreaza in germania cu acte in regula.as ... Nicholas2019 Nicholas2019 Buna ziua ! Sotul meu lucreaza in Germania cu acte in regula.As vrea sa ma duc si eu cu copiii.Problema e ca am un copil dintr-o alta casnicie iar fostul sot ... (vezi toată discuția)
Custodie copil angellyk angellyk Situatia e urmatoarea: sotia pleaca in italia la munca,intre timp isi gaseste un alt iubit acolo. Se reintoarce in tara \\\\"cu promisiunea\\\\" de a se ... (vezi toată discuția)
Cum pot ajunge acasa in romania cu copilul daca el nu este de acord? Beatrice85 Beatrice85 Buna ziua, Am o mare raguminte daca ati putea sa ma ajutati cum sa fac in urmatoarea problema:sunt casatorita de 3 ani si in urma cu 2 ani am plecat dupa ... (vezi toată discuția)