avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua ! Sotul meu lucreaza in Germania cu acte in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua ! Sotul meu lucreaza in Germania cu acte in regula.As ...

Buna ziua ! Sotul meu lucreaza in Germania cu acte in regula.As vrea sa ma duc si eu cu copiii.Problema e ca am un copil dintr-o alta casnicie iar fostul sot nu-mi raspunde la mesaje..ori nu vrea vrea sa-mi faca procura..nici cu copilul nu tine legatura..nici macar lui nu-i raspunde la mesaje..avem custodie comuna.Ce ar fi de facut sa pot pleca?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:57, 11 Mai 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este necesar sa va adresati instantei de judecata si sa solicitati fie stabilirea domiciliului copilului in strainatate, daca intenționați să rămâneți acolo in viitor, fie doar suplinirea acordului tatalui pentru ieșirea cu copilul din tara, daca doriti sa mergeti doar in vizita.
Ar fi indicat sa contactati un avocat si sa va explice pe larg procedura, probele, strategia de aparare, durata etc
Multumesc frumos pentru raspuns !Intentionez sa raman acolo.

Avocat Neagu Elena a scris:

Este necesar sa va adresati instantei de judecata si sa solicitati fie stabilirea domiciliului copilului in strainatate, daca intenționați să rămâneți acolo in viitor, fie doar suplinirea acordului tatalui pentru ieșirea cu copilul din tara, daca doriti sa mergeti doar in vizita.
Ar fi indicat sa contactati un avocat si sa va explice pe larg procedura, probele, strategia de aparare, durata etc

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ar trebui sa cereti sa exercitati singura autoritatea parinteasca daca tatal s-a dat la fund cu totul.
Stiu..dar e greu..si dureaza mult..
dureaza la fel si nu e mai greu sau mai usor fata de a cere stabilirea domiciliului copilului in strainatate.
puteti cere sa exercitati singura autoritatea parinteasca, in subsidiar sa va stabiliti cu copilul in acea tara si pe calea ordonantei presedintiale suplinirea acordului tatalui pt ai face copilului pasaport si a iesi din tara pe perioada procesului.
oricum, aveti nevoie de avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! am un copil de 2 ani și 6 luni dintr-o relație ... Andrap98 Andrap98 Buna ziua ! Am un copil de 2 ani dintr-o relație de concubinaj. Relația a fost si cu bune și cu rele pana am făcut certificatul copilului .. după s-a ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie sa depun o ordonanta presedintiala aimetti aimetti Buna ziua, Prietena mea actuala este casatorita in continuare cu sotul ei dpdv legal, dar el a plecat din casa si a lasat-o balta cu copilul si nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor LidiaSav LidiaSav Divort de comun acord cu soțul, mergem la notar. Eu vreau sa plec din țară cu tot cu copil dupa pronunțarea divorțului. Pot face asta, chiar daca ... (vezi toată discuția)