avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evacuarea unui copropietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evacuarea unui copropietar

Buna! Va rog sa ma ajutati intr-o problema.....Am un imobil care a fost in propietatea a doi soti.Sotia a decedat in 1981 si a ramas sotul supravietuitor impreuna cu cei patru copii - toti majori- ai lor copropietari aspura apartamentului.Sa facut succesiunea ,deci cotele de copropietate sunt stabilite legal. Insa acuma una dintre fetele clientului meu a venit acasa la tatal sau impreuna cu concubinul,a rusp usa de la intrrare si s-au postat in apartament.Dureros este ca il bate tot timpul,i-a inchis frigiderul sa numai aiba acces la mancare si multe altele....Dati-mi va rog un sfat.. ..in ce temei de drept as putea solicita instantei de judecata evacuarea fetei avand in vedere ca este copropietara si ea.Sa tinem cont de fapul ca tatal are o varsta inaintata si este bolnav.Am gasit ceva pe site-ul CSJ cu referire la legea 114/1996 art.36 decizia 5277/16 iunie 2005 -sectia civila si de propietate intelectuala insa nu ajuta foarte mult.Plsss daca aveti ceva propuneri trimiteti-mi raspuns!Va multumesc
Cel mai recent răspuns: lorelaurentiu , utilizator 14:29, 24 Septembrie 2009
Fiind coproprietari asupra unui apartament9fiecare cu cota lui corespunzatoare) tatal ar putea cere iesire din indiviziune deoarece are cea mai mare cota , respectiv 5/8 din apartament! Daca partajarea apartamentului e posibila aceasta este singura solutie sa scape de cei 2! Separarea!
Alte solutii legale nu exista !
Mai exista varianta sa discute si cu ceilalti copii despre ce i se intampla si , daca acestia sunt nepasatori si nu intervin pentru terminarea calvarului tatalui lor , atunci sa faca plangere penala la politie impotriva fiicei si a concubinului ei de fiecare data cand il bat! Sa sune la 112 si sa cheme politia , sa faca plangere penala , sa mearga la INML si sa obtina condamnarea lor! Alta solutie nu exista daca oamenii nu se potolesc!
SUCCES!
=D>
O alta solutie, dar strict legata de plagerile la politie, este aceea de a face actiune de evacuare a toleratului concubin.
Insa in paralel ar trebui sa se faca o o actiune de iesire din indiviziune, astfel incat se poate realiza fie vinderea apartamentului si imparitrea pretului incasat, conform cotei parti ce revine fiecarui mostenitor, fie se poate obtine chiar pastrarea acelui apartament de catre tatal supravetuitor cu obligarea acestuia de a plati o sulta catre ceilalti mostenitori.

Insa daca, tatal nu are alte solutii, poate vinde cota sa parte din proprietate catre cine doreste si astefl, poate rasplati respectul acordat de fiica, parintelui sau.
personal cred ca o actiune de evacuare a toleratului concubin, nu ar avea castig de cauza .
fiica este coproprietara si are aceleasi drepturi ca toti ceilalti coproprietari . ;)

o actiune de iesire din indiviziune cu plata sultei ar fii solutia . ;)
Multumesc pentru faptul ca incercati sa ma ajutati!Iam facut si lageri penale dar stiti pana se rezolva urmarirea penala ne apuca anul nou.Mai ales acuma cu protestul magistratilor.Insa v-as ruga frumos sa verificati putin pe site decizia Curtii Supreme de care am vorbit initial ,eu zic totusi ca speta in sine este identica.Insa m-a,m gandit in paralel sa dau drumul si la o actiune in sistare de indiviziune ca instanta sa ia act de buna noastra credinta!Ce ziceti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accesiune imobiliara constructie fara autorizatie ContSters438604 ContSters438604 Hey, am urmatoarea problema de rezolvat: -propietate formata din teren + constructii detinuta de catre 4 propietari ce au cote egale (1/4) -in urma cu mai ... (vezi toată discuția)
Imobil in copropietate. sfat privind vanzarea partilor. detin parti dintr-un imobil ca mostenitor (urmas), cu acte originale. ... mikvin mikvin Detin parti dintr-un imobil ca mostenitor (urmas), cu acte originale. Imobilul este locuit de fiul unuia din copropietari de foarte mult timp. Pentru ca ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune Raela_Gabriela Raela_Gabriela Am dezbatut succesiunea acum 12 ani dupa decesul tatalui. Suntem 2 surori in varsta de 52 ani si locuim Romania si USA, tatal a decedat in urma cu 12 ani, iar ... (vezi toată discuția)