avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Accesiune imobiliara constructie fara autorizatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Accesiune imobiliara constructie fara autorizatie

Hey, am urmatoarea problema de rezolvat:
-propietate formata din teren + constructii detinuta de catre 4 propietari ce au cote egale (1/4)
-in urma cu mai multi ani cei 3 copropietari au dat o declaratie notariala in favoarea celui de-al 4 lea cum ca sunt de acord ca acesta sa construiasca o casa si ca nu vor avea nici o pretentie asupra acestei constructii
-copropietarul 4 obtine autorizatie si incepe constructia, cativa ani mai tarziu reuseste sa finalizeze constructia dar din cauza nerespectarii in totalitate a autorizatiilor acesta nu reuseste sa o receptioneze, autorizatie expira, acesta nu poate intabula casa.
-toti copropietarii doresc iesirea din indiviziune si se inteleg la impartirea propietatii.

Cum poate copropietarul 4 sa obtina acte de propietate pe constructia noua?(nu se poate obtine autorizatie noua din cauza nerespectarii retragerilor)
Daca cei 4 copropietari vor cere iesirea din indiviziune in instanta iar copropietarul 4 ii va chema in judecata pe ceilalti 3 pentru a i se da drept de propietate prin accesiune imobiliara, credeti ca ar avea sanse sa obtina acte pe constructia noua?

Daca doriti mai multe detalii sau aveti o solutie pentru aceasta problema, va rog sa spuneti.
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 29 August 2017
ContSters438604, utilizator

Alte discuții în legătură

Succesiune alexTr alexTr Buna ziua! Va trebui sa deschid,la judecatorie, o succesiune pentru un teren de aproximativ 300mp pe care se afla casa tatalui meu(in care locuiesc) si alte ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate constructie Denighisa Denighisa Buna ziua, As dori sa ma ajutati cu un raspuns. Bunicii mei sunt propietarii unui teren in bucuresti din anul 1957 in urma unui contract de vanzare-cumparare. ... (vezi toată discuția)
Dobandire drept de propietate constructie ContSters435752 ContSters435752 Buna ziua ! Detin un teren pe care am in anul 2012 am inceput construirea unei case si pe care nu o pot intabula. Doresc sa donez/vand terenul respectiv unei ... (vezi toată discuția)