avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate constructie

Buna ziua,
As dori sa ma ajutati cu un raspuns. Bunicii mei sunt propietarii unui teren in bucuresti din anul 1957 in urma unui contract de vanzare-cumparare. Dupa cumpararea acestui teren si-au construit prin forte proprii o casa dar nu au nicio autorizatie de constructie pt acea casa si nici act de propietate. Va rog sa-mi spune-ti ,daca puteti ,ce as putea face in acest caz. Anul trecut am efectuat cadastru la teren si la casa, dar intabularea a fost respinsa pe motiv ca nu exista niciun act de propietate pt casa.mentionez ca bunicii mei au platit impozit pt casa dar cu toate acestea primaria nu-i recunoaste existenta. Cum putem obtine acest titlu de propietate?
chiar daca constructia este gata:
1.proiect
2.autorizatie de constructie
3.proces verbal de receptie a lucrarii
4.intabulare
Puteti sa promovati o actiune in constatare in temeiul art.492 C.civ, accesiune imobiliara artificiala.
Va multumesc pentru raspuns.Am apelat ajuns deja in instanta tot cu actiune in constatare fiind citata Primaria de sector si Primaria Municipiului Bucuresti,dar instanta a hotarat.":Respinge cererea ca fiind introdusa impotriva unor persoane lipsite de calitateprocesuala pasiva"Ce mai pot face in cazul acesta? Recurs sau trebuie intentata o alta aciune in instanta? Va rog deasemenea sa-mi spuneti care este onorariul.
Deci bunicii plătesc impozit pe o casa construita in '57. Încercaţi sa obţineţi de la Primărie un Certificat de atestare a construcţiei conform Anexei 17din Ordinul 634/2006. Pe baza acestei adeverinţe ar trebui sa meargă sa înscrieţi construcţia. Daca nu solicitaţi topografului sa o noteze in cartea funciara. Terenul va fii înscris in Cf iar construcţia va fi notata ca fiind fără acte dar apare in Cf.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Edificare imobile construite fara autorizatie de constructie ady09 ady09 va rog sa-mi spuneti prevederile legale cu privire la modalitatile de edificare a unui imobil construit fara autorizatie de constructie , cladire construita ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie locuinta kadewe kadewe Buna ziua, V-as ruga sa fiti amabili sa ma lamuriti in urmatoarea problema: am construit o casa noua alaturi de casa veche(pe acelasi teren al carui ... (vezi toată discuția)
Refuz intabulare pt. constructie fara autorizatie - accesiune ? loki loki in urma cu cativa ani am cumparat un teren, pe care se incepuse o constructie, fara ca proprietarii sa fi avut autorizatie de constructie. in contractul de ... (vezi toată discuția)