avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... autorizatie de constructie locuinta
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

autorizatie de constructie locuinta

Buna ziua,
V-as ruga sa fiti amabili sa ma lamuriti in urmatoarea problema:
am construit o casa noua alaturi de casa veche(pe acelasi teren al carui proprietar sunt) .Pentru casa veche am autorizatie de constructie,pentru cea noua nu am autorizatie de constructie. Care sunt consecintele si ce trebuie sa fac pentru a obtine autorizatie de constructie si pentru casa noua.
Multumesc anticipat pentru raspunsul Dvs.
Cu stima
Daniel
Retroactiv, nu mai puteti obtine autorizatie de contruire. Trebuie sa formulati o actiune in instanta de judecata, in contradictoriu cu unitatea administrativ teritoriala prin primar, avand ca obiect accesiune imobiliara- 492 c.civ., pentru ca instanta de judecata sa va constate dreptul de proprietate asupra extinderii locuintei. Ulterior, in baza sentintei veti intabula.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Edificare imobile construite fara autorizatie de constructie ady09 ady09 va rog sa-mi spuneti prevederile legale cu privire la modalitatile de edificare a unui imobil construit fara autorizatie de constructie , cladire construita ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate constructie Denighisa Denighisa Buna ziua, As dori sa ma ajutati cu un raspuns. Bunicii mei sunt propietarii unui teren in bucuresti din anul 1957 in urma unui contract de vanzare-cumparare. ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa veche ContSters53701 ContSters53701 Va rog sa aveti amabilitatea de a ma ajuta in rezolvarea unei probleme: Parintii mei au construit o casa in 1962 , fara autorizatie (au deschis de atunci pana ... (vezi toată discuția)