avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua! Va trebui sa deschid,la judecatorie, o succesiune pentru un teren de aproximativ 300mp pe care se afla casa tatalui meu(in care locuiesc) si alte doua case(construite fara autorizatie) ale nepotilor tatalui meu, si ei viitori succesori.
Intrebarea mea este: pot sa obtin, odata cu succesiunea, si iesirea din indiviziune? Este adevarat ca n-o pot obtine decat cu acordul scris al celorlalti mostenitori? Este , de asemenea adevarat, ca ceilalti nu-si pot autoriza constructiile decat cu acordul meu?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: alexTr , utilizator 18:53, 29 Aprilie 2018
Buna ziua,
Puteti sa obtineti iesirea din indiviziune fara acord scris al altor proprietari.
Problema este ca veti ramane cu o suprafata extrem de mica si ma intreb daca veti mai obtine vreodata o autorizatie de construire sau de adaugare la constructia existenta a altor camere.
Cu privire la autorizatiile nepotilor, daca nu solicita constatarea accesiunii imobiliare pentru acele case ... raman fara acte indiferent ca sunteti sau nu dumneavoastra deacord.
Nu trebuie sa semnati dumneavoastra pentru autorizeri retroactive.
Va multumesc. Nu inteleg insa ce inseamna " constatarea accesiunii imobiliare".Puteti, va rog, sa-mi explicati pe intelesul meu profan?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accesiune imobiliara constructie fara autorizatie ContSters438604 ContSters438604 Hey, am urmatoarea problema de rezolvat: -propietate formata din teren + constructii detinuta de catre 4 propietari ce au cote egale (1/4) -in urma cu mai ... (vezi toată discuția)
O cale legala pentru rezolvarea unei mosteniri borcea bogdan borcea bogdan tatal meu a cumparat in cote egale cu fratele meu o casa cu teren aferent. Fratele meu a decedat si prin hotarare judecatoreasca unul din nepoti a devenit ... (vezi toată discuția)
Partaj in urma succesiuni marius08 marius08 Buna ziua,as dori o consultatie la un avocat cu experienta in succesiuni,iesire din indiviziune,partaj. Imobil(curte cu casa 180mp) in Bucuresti,3 proprietari ... (vezi toată discuția)