avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare imobil de la executor judecatoresc prin ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare imobil de la executor judecatoresc prin licitatie publica - procedura

Buna ziua,
Situatia este urmatoarea: 2 surori nu s-au inteles cum sa imparta o mostenire, casa+teren, au mers in instant si instant a hotarat ca imobilul sa fie vandut prin lictatie de catre un executor si sa se imparta banii..
Eu, ca potential cumparatator va intreb care sunt procedurile care trebuie urmate sa particip la licitatie? Care sunt riscurile? Din ce stiu ambele surori sunt de accord cu decizia instantei, au avut loc deja 2 licitatii dar nu s-a adjudecat. Ce se intampla daca se va adjudeca si una din ele nu va fi de accord? Este posibil sa nu fiu pus in proprietate in acest caz? Care este procedura de pus in proprietate si cat dureaza in cazul adjudecarii?
Cel mai recent răspuns: bogdan1709 , utilizator 08:49, 13 Iunie 2017
Riscurile nu vin de lasurori, nu conteaza daca ele sunt de acord sau nu, a decis o instanta si gata. Conteaza insa starea proprietatii, situatia ei juridica si de fapt.
pai daca o instant a decis vanzarea prin executor, asta nu inseamna ca actele sunt in regula? Executorul nu verifica situatia juridical inainte de a scoate o proprietate la vanzare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere de la licitatie aandrra aandrra ma-m inscris la o licitatie unde se vinde silit un imobil. m-am razgandit intre timp si vreau sa nu mai particip. care este procedura de urmat? (vezi toată discuția)
Cumparand un imobil de la un executor judecatoresc care este procedura de achizitie???si in cat timp se finalizeaza contractul de vanzare comparare??ce suma se plateste la executor ca onorariu?? Nicola2008 Nicola2008 Buna seara Ad dori sa achizitionez un imobil prin licitatie judiciara sau direct de la un executor. Care este procedura si cat timp dureaza actele de ... (vezi toată discuția)
Vanzare executor-->vanzare notar bogdan1709 bogdan1709 Buna ziua, Va scriu din postura unui eventual comparator al unui imobil. Imobilul este in prorietatea a doua surori, obtinut prin mostenire (partaj facut, ... (vezi toată discuția)