Buna ziua,
Am obtinut permisul auto in Cipru, dar acum locuiesc in Romania (sunt cetatean roman). Dupa casatorie nu am preschimbat permisul cu noul nume. La un control de rutina, politistul care m-a oprit, mi-a verificat actele si mi-a cerut certificatul de casatorie. Cand i-am spus ca nu am la mine certificatul de casatorie m-a amenintat ca imi face dosar penal pentru identitate falsa pentru ca numele din permis nu corespunde cu numele din Cartea de Identitate. Apoi a luat actele si mi-a cerut sa astept in masina. Dupa cateva minute m-a invitat in biroul sau din incinta postului de politie (mentionez ca este vorba de seful unui post de politie din rural) si mi-a spus ca m-a verificat (online) si ca intr-adevar numele anterior corespunde cu cel din permis dar ca nu este normal sa circul in Romania cu acest permis pentru ca el nu stie sa-l citeasca si nu poate fi sigur daca este un fals sau nu. Mi-a luat datele si a spus ca se mai gandeste cu dosarul penal, dupa care mi-a returnat documentele si mi-a dat voie sa plec.
Acum stau panicata si ma gandesc ca ma pot trezi in curand cu un dosar penal.
Aici nu este cazul de dosar penal.Stati linistita!
In cel mai rau caz putea sa va retina permisul pentru preschimbarea acestuia si actualizarea cu numele obtinut dupa casatorie. Dar asta doar de catre politia rutierea nu de rurala.
Dar cum permisul este eliberat de o autoritate straina era obligat sa il restituie la cerere la parasirea teritoriului Romaniei.
Permis anulat
aadrian74
buna ziua.va rog sa mi dati un sfat in cazul meu..am avut permisul anulat in romania decizie finala in decembrie 2010(ucidere din culpa,2 ani cu suspendare si ... (vezi toată discuția)